Starter van de Week

Starter van de Week: Maaike Steltenpool van WLKM

HOORN – Starter van de week is sinds maart 2016 in een nieuw jasje bij Westfriesland in bedrijf. Een kort vraaggesprek en in het gelijknamige radioprogramma is de starter te gast voor een uitgebreid gesprek. Dit interview wordt later aan deze pagina toegevoegd.

ZES VRAGEN AAN DE STARTER VAN DE WEEK

Wanneer ben je gestart? Als een goed voornemen heb ik mijn onderneming 2 januari 2012 ingeschreven bij de kvk. Ik heb toen in mijn netwerk 20 contacten/bedrijven aangeschreven waarvoor ik graag wilde werken. Van deze 20 reageerden er 2 positief. Hiervoor ben ik aan de slag gegaan in combinatie met een vaste baan in loondienst. Terugkijkend heb ik mijzelf 3 jaar voor de gek gehouden want ik ben van mening dat je geen eigen ondernemer bent als je nog de zekerheid van een baan ernaast hebt. Maar is wel een heel logisch proces. Ik had hier 3 jaar voor nodig. Vanaf januari 2015 ben ik volledig zelfstandig. En dan begint ’t pas echt.

Wie zijn de ondernemers? Maaike Steltenpool. Mijn opdrachtgevers zijn: Ondernemers die een nieuw leisureconcept in de markt willen zetten. Ondernemers die al in de vrijetijdsbranche werkzaam zijn en hun zichtbaarheid willen vergroten of hun dienstverlening willen professionaliseren. Toeristische bureaus of overheden die zich beter of onderscheidend willen profileren in de regio. Dit alles vanuit de gedachte wie zicht WLKM voelt, vertrekt met een glimlach en komt terug in meervoud.

Wat doe je precies wat voor product verkoop je? WLKM gaat voor meer gasten naar je bedrijf of regio. Ik werk voor ondernemers in de vrijetijdssector of hospitality branche. De opdrachten variëren van conceptontwikkeling, advies en uitvoering mbt de promotie en marketing, regiopromotie en het organiseren van evenementen. Zo heb ik dit jaar onder andere een blogevent georganiseerd voor bureau toerisme Laag Holland, doe ik de marketing voor een ondernemer die vakantiehuizen in Drenthe exploiteert voor gezinnen met een zorgintensief kind en ben ik toeristische marketing coördinator voor de gemeente Medemblik.  

Wat maakt jou product of dienst anders dan de andere aanbieders en waarom kiezen ze voor jou? Naast dat ik meer dan 15 jaar werkervaring heb ik deze sector geloof ik erin dat je zaken doet met mensen en niet met het bedrijf. Dus bedrijven kiezen mij om wie ik ben en hoe ik werk. Ik vind de persoonlijke relatie heel belangrijk. Er moet een klik zijn. Nieuwe opdrachten komen ook altijd via mijn netwerk of bedrijven waar ik een goeie indruk heb achtergelaten.

Wat zijn je groei ambities en hoe ga je dit bereiken? En waar sta je over 1 jaar en over 5 jaar? Mijn ambitie is om mij  persoonlijk te blijven ontwikkelen als specialist in de hospitality en vrijetijds branche. Dit doe ik automatisch door de projecten die ik nu doe en door jaarlijks te investeren in trainingen in mijn vakgebied of in het ondernemerschap. De komende jaar vertrouw ik erop dat ik betrokken blijf bij mooie projecten in deze branche die op dat moment bij mij passen. En of dit over 5 jaar nog als zelfstandige is of dat ik een schil van specialisten om mij heen heb, dit zal de tijd leren. Ik sta overal voor open.

Welke ondernemerstip of wijsheid heb je voor de andere ondernemers? Heb vertrouwen in wat je doet. Het feit dat je zelfstandig bent geworden, zegt al dat je helemaal achter je eigen product of dienst staat. Dus straal dit ook uit! Doe de dingen die bij je horen, dan kost het geen energie maar geeft het je energie. Heel veel succes. 

Interview

Zaterdag 11 november was Maaike Steltenpool te gast in het ondernemersprogramma Westfriesland in bedrijf op Weeff. Luister hier het interview terug.

Starter van de Week: Maaike Steltenpool van WLKM
artikel loopt door onder deze advertentie
To Top
*/ ?>