Westfriesland

25 lokale ondernemers verzorgen Waterwekendag Drechterland

Fotograaf: Barend Hoekstra

HOOGKARSPEL – Op zondag 6 augustus vinden de Westfriese Waterweken plaats in de gemeente Drechterland. 25 lokale ondernemers en organisaties staan garant voor een gevarieerd programma voor jong en oud. De activiteiten vinden plaats in het centrum van Hoogkarspel, de omliggende dorpen en aan de kustlijn van Drechterland. De dag wordt geopend door wethouder Dirk te Grotenhuis met aansluitend een brunch op het plein in Hoogkarspel.

Westfriese Waterweken

De Westfriese Waterweken vinden plaats van 27 juli tot en met 10 september in zes Westfriese gemeenten. De gemeente Koggenland doet sinds 2016 niet meer mee. Er worden overal activiteiten georganiseerd voor jong en oud in en rond het water. Zo zet Westfriesland zichzelf op de kaart bij toeristen en bieden ze uitjes aan de lokale inwoners die niet op vakantie gaan, nog gaan of al weer terug zijn.

Drechterland

In Drechterland start de dag met een brunch op het Raadhuisplein in Hoogkarspel. De brunch wordt verzorgd door Echter Bakker Gerard Besseling en bestaat uit diverse belegde luxe broodjes, zoete en hartige lekkernijen en vers fruit. Aanmelden is nog mogelijk. ’s Middags zijn er activiteiten in heel Drechterland. Aan de kust van Drechterland zijn proeflessen kitesurfen en windsurfen te volgen verzorgd door kitesurfschool Kitefeel en De Midget. In de vernieuwde haven van Wijdenes kan men broodjes bakken met de scouting en de elektrische bakfiets soci.bike uit Enkhuizen testen. Ook is er een groot springkussen en foodtrucs.

In het Streekbad in Hoogkarspel organiseren de zussen Imming van Bewegen in Hoogkarspel een aquabootcamp. Het Streekpunt in Hoogkarspel biedt lezingen door het Hoogheemraadschap en duikt de Westfriese Bibliotheek onder water met Virtual Reality. In Oosterleek/Wijdenes is een wandel- en fietstocht, bij de Lindeboom in Westwoud zijn waterspelletjes en vanaf Het Streekpunt in Hoogkarspel kan men opstappen voor de fietstocht georganiseerd door Wandelen & Slapen. De dag wordt afgesloten met een Waterwekenmenu in verschillende restaurants. Via de Waterwekenwebsite kunnen deelnemers zich aanmelden voor de diverse activiteiten.

 

Fotograaf: Barend Hoekstra
Wethouder George Besseling met een deel van de betrokken ondernemers.

25 lokale ondernemers verzorgen Waterwekendag Drechterland
To Top