Westfriesland

Alkor Draka Enkhuizen wordt Draka Polymer Films

ENKHUIZEN – Vanaf 3 april 2017 gaat Alkor Draka in Enkhuizen verder onder de nieuwe naam Draka Polymer Films B.V. Het bedrijf dat van oudsher bekend is als toonaangevende producent van flexibele vinyl, heeft zich het afgelopen jaar steeds verder ontwikkeld in de richting van innovatieve polymeeroplossingen. “Reden voor een naamswijziging die beter aansluit bij de nieuwe, bredere focus.”

“Nieuwe ontwikkelingen in vinyl en andere polymeren staan hoog op de agenda”, vervolgt het bericht van het bedrijf. “Waar mogelijk voegt Draka Polymer Films meerwaarde toe aan producten zoals bijvoorbeeld extra brandwerende stoffen. Zo ontstaat er een ‘smart’ folie die het werk van de klant veiliger en eenvoudiger maakt.”

Vinyl folie

De meeste vinyl folie van Draka gaat nog altijd naar de kantoorartikelenmarkt, maar inmiddels wordt de folie ook toegepast als bekleding van wanden en panelen, baby-aankleedkussens en in paramedische producten. Met de productie van harde vinyl folie is er een weg ingeslagen met die kansen biedt voor het bedrijf. Naast alle innovaties blijven service en kwaliteit de hoogste prioriteit houden bij alles wat Draka Polymer Films doet en maakt.

Behoud link naar verleden

“De nieuwe naam en logo geven aan dat Draka Polymer Films een andere weg is ingeslagen naar een sterke toekomst, maar legt tegelijkertijd een link naar het trotse verleden.
Internationaal actief en trots op de wortels in Enkhuizen: Draka Polymer Films bouwt verder aan haar toekomst in de folie industrie”, aldus het bedrijf in haar bericht.

Draka Polymer Films blijft in handen van de Braziliaanse eigenaren. Bij het bedrijf zijn 140 personen werkzaam.

Alkor Draka Enkhuizen wordt Draka Polymer Films
artikel loopt door onder deze advertentie
To Top
*/ ?>