Westfriesland

Medemblik blij met B&B aanbod, maar wijst wel op voorwaarden

Foto Michael & Christa Richert

MEDEMBLIK – Het aantal Bed & Breakfast-locaties neemt in de gemeente Medemblik snel toe. Dat meldt de gemeente via haar eigen website. “Dat is een mooie ontwikkeling want hieruit blijkt dat steeds meer toeristen zich bewust worden van onze fraaie regio. Maar voegt zij daaraan toe: “Aan het exploiteren van een B&B is een aantal voorwaarden verbonden.”

Volgens de gemeente blijkt dat niet alle Bed & Breakfast-uitbaters op de hoogte zijn van het feit dat ze over een omgevingsvergunning moeten beschikken. “Een omgevingsvergunning is vaak nodig bij het veranderen van uw woonomgeving. Zoals het starten van een Bed & Breakfast.”

Vragen

Indien er vragen zijn kunnen ondernemer contact opnemen met de afdeling vergunningen van de gemeente Medemblik. Zij helpen ondernemers bij het invullen van het formulier. Deze afdeling kan u ook vertellen aan welke voorwaarden een Bed & Breakfast moet voldoen. Voor alle B&B’s geldt bijvoorbeeld dat er parkeermogelijkheid moet zijn op het eigen terrein en dat de B&B brandveilig is.

Warm hart

Medemblik geeft aan toerisme een warm hart toe te dragen, maar wil natuurlijk dat de gasten veilig verblijven in de gemeente.

Medemblik blij met B&B aanbod, maar wijst wel op voorwaarden
To Top