Westfriesland

Pierre Komen ziet voldoende kansen voor binnenstad Hoorn

Foto Alex Gitzels/Westfriesland Media

HOORN – Er moet meer reuring komen in de binnenstad van Hoorn tijdens de wintermaanden. Deze tip gaf Pierre Komen dinsdagmiddag aan de nieuwe city marketeer van Hoorn tijdens de Collegetour van Ondernemend West-Friesland. Meer activiteiten tijdens de relatief rustige wintermaanden moeten de stad weer nieuw leven inblazen, aldus de horecaondernemer.

Bijna 100 West-Friese ondernemers kwamen naar Paviljoen ’t Hop om de rasondernemer te horen spreken. Robert-Jan Knook (ANP/BNR) legde hem een aantal pittige vragen en stellingen voor, maar ook de aanwezige ondernemers wilden alles van Komen weten.

Ondernemerschap

Komen heeft het ondernemerschap zich helemaal eigen gemaakt. Komen: “Op m’n twintigste verhuurde ik werktuigen voor de bouw. Maar daarvoor al zat het ondernemen in me, toen ik als misdienaar langs de kerkgangers ging om geld op te halen. Aan iedereen die flink geld in het busje gooide, verkocht ik later groente of bloemen. Ik wist precies nog de ‘belangrijke’ adressen.”

In de horeca gerold

Horeca zat nooit echt in de planning, daar is hij naar eigen zeggen ingerold. “Ik werd getipt dat Grand Café Koekenbier te koop stond. Ik kocht het en het bleek achteraf een goede zet te zijn. Dat smaakte naar meer.”

Grote Kerk

Met de Grote Kerk in Hoorn heeft Komen grootse plannen. Toch was zijn aankoop verrassend. Hij wist niet dat deze te koop stond. “Het bleek al een tijdje in de stille verkoop te hebben gestaan.” Toen hij daarachter kwam was het snel geregeld.

Er komen 50 kamers, een bierbrouwerij, een kaasmakerij, een restaurant en zelfs een terras. “Ik wil voor volgend jaar kerst open, maar er moet nog veel gebeuren. De plannen voor de toren zijn ook nog niet rond. Wie weet komt er zelfs een bruidssuite in. Maar als er andere goede ideeën komen, waarbij het uitzicht op Hoorn het uitgangspunt is, dan sta ik daarvoor open.”

Interview

Zaterdag in het ondernemersprogramma Westfriesland in bedrijf op Weeff een uitgebreid interview met deze ras ondernemer. Over zijn eerste stappen als ondernemer en zijn groei binnen de horeca in Hoorn. En het antwoord op de vraag is hij een man van cijfers of onderbuikgevoel?

Foto’s

Foto's van de college tour van Ondernemend Westfriesland van ondernemer Pierre Komen. In #Hoorn vooral bekend van zijn…

Gepostet von Westfriesland in Bedrijf am Donnerstag, 12. Oktober 2017

Pierre Komen ziet voldoende kansen voor binnenstad Hoorn
To Top