Westfriesland

Posters en foto’s verfraaien oud pand V&D in binnenstad Hoorn

Foto's facebook/Yourpointofsale

HOORN – Het is vele een doorn in het oog. Het grote pand van V&D aan het Grote Noord in Hoorn staat al sinds het faillissement van V&D leeg. Het onderhoud aan het pand is nog zeer beperkt, wat het plaatje in de belangrijkste winkelstraat van Hoorn niet mooier maakt. Tot vandaag.

Camiel Dekker werkt bij Your Point of Sale, een bedrijf actief in onder andere etalage inrichting in Amsterdam. De inwoner van Hoorn heeft geregeld dat de vitrines van het V&D pand nu zijn aangekleed. Dekker: “Ik heb contact gehad met de eigenaar van het pand om de vitrines te mogen aankleden. Omdat we dit voor een goed doel wilde doen, kregen we de goedkeuring.” Voor Culinair Hoorn, georganiseerd door de Junior Kamer West-Friesland, wordt geld opgehaald voor de kinderafdeling van het Westfriesgasthuis. Het is een van de etages die zijn beplakt door het bedrijf.

Plakken en inrichten

De contacten waren er al even, maar donderdag kon het plakken en inrichten beginnen. Om de kosten van de stickers en het personeel te dekken wordt er naast reclame voor Culinair Hoorn ook reclame gemaakt door enkele andere evenementen, Waterweek Hoorn en adverteren Raymond Groot en Hasbro met een levensgrote Transformer in de vitrine.

Niet alleen adverteren

Naast de bedrijven die het mogelijk maken om de aankleding te verzorgen wordt ook Hoorn gepromoot. Zo worden er wisselende foto’s geplaatst van fotograaf Benno Ellerbroek en komt er een plattegrond waarop de must see plekken van Hoorn staan.

Burgemeester

De gemeente Hoorn had wel oren naar dit idee. “Ik heb direct contact gehad met de burgemeester zelf over dit idee. Omdat het voor een goed doel was is het goedgekeurd. Bovendien is alles beter dan dat het was,” vult Dekker aan.

Your Point of Sale

Your Point of Sale is een van oorsprong een Hoorns bedrijf dat nu gevestigd is in Amsterdam. Het verzorgt de instore communicatie voor klanten over de hele wereld. Dekker: “Wij willen etalages mooier maken.” In ruil voor het beplakken van de etalages zorgt het bedrijf ook voor het schoonhouden van de buitenkant van het pand op de begane grond.

“Wellicht dat we nog meer panden in Hoorn gaan doen, er staan er nog meer leeg.”

Bron: dit artikel is afkomstig van OnsWestfriesland.nl, dagelijks nieuws uit Westfriesland.

Posters en foto’s verfraaien oud pand V&D in binnenstad Hoorn
To Top