Winnaars Westfries Ondernemersgala. Foto Alex Gitzels/Westfriesland Media
Westfriesland

Seed Processing, Stumpel en Social Blue winnaars ondernemersgala 2017

Winnaars Westfries Ondernemersgala. Foto Alex Gitzels

HOORN – In een bijna tot de laatste stoel gevulde Schouwburg het Park in Hoorn vond donderdagavond de 26e editie plaats van het Westfries Ondernemersgala. Een avond waar het ondernemen werd gevierd. Met prijzen, inspiratie via Daan Roosegaarde, tips over succes van Rob Urgert en Joep van Deudekom en de gezellige (netwerk) borrel na afloop.

WBG Runner Up prijs: Social Blue

De eerste prijs van de avond was die in de categorie WBG Runner Up prijs. Een prijs voor bedrijven die nog geen 10 jaar actief zijn. In deze categorie waarin Ventis, Encis en Social Blue de kandidaten waren, koos de vakjury voor de laatst genoemde. Social Blue werd geroemd om haar snelle groei en positie op haar vakgebied in Europa en de ambitie om wereldmarktleider te worden. Het bedrijf dat leads, contacten voor bedrijven, behaald via facebook heeft in ruim 3 jaar tijd haar omzet weten te groeien naar ruim 8,5 miljoen euro.

Op het podium namen Tim Roemer, directeur en Kees Verberne de prijs in ontvangst uit handen van de voorzitter van de Westfriese Bedrijvengroep Hans Huibers.

Retailprijs: Stumpel

Na de inspirerende presentatie door Daan Roosegaarde was het aan Max van der Valk om de prijs uit tereiken namens Hotel Van der Valk en naamgever van deze publieksprijs. Sinds december 2016, na het bekendmaken van de drie genomineerden, streden boekhandel Stumpel, Agricentrum Van der Kroon en Groot Schoenmode om de gunst van Westfriesland. Uiteindelijk bleken 15.000 mensen een stem te hebben uitgebracht op één van deze bedrijven. Maar de uiteindelijke winnaar werd overtuigend Stumpel met 48% van de stemmen.

Op het podium namen Jeroen Stumpel en vader Steef Stumpel de prijs in ontvangst.

Westfriesland Méér Prijs: Seed Processing Holland

De zaal was weer geheel los na alle tips over succes in een speelse quiz door Rob Urgert en Joep van Deudekom. Dit keer koos de organisatie ervoor om de Westfriesland Méér Prijs als laatste onderdeel op het programma te zetten. Daarmee voor de kandidaten de spanning tot het laatste op te bouwen. Genomineerd waren Seed Processing Holland, Autobedrijf Peter Ursem BV en Knipping. De eer om de prijs uit te reiken was aan directeur bedrijven Arjen Smit van Rabobank West-Friesland, tevens de naamgever van deze prijs.

Smit las het jury rapport voor met daarin het feit dat het winnende bedrijf dit jaar 50 jaar bestaat. Na het gehele jury rapport was het voor Seed Processing Holland ook geen verrassing dat juist zij de prijs van de vakjury hadden gewonnen. Op het podium namen Arjan Kunst en Ernst Bolhuis de prijs in ontvangst.

Netwerken

Met deze prijs was ook een einde gekomen aan het zaalprogramma en verplaatste men zich snel naar de foyer voor de gezellige netwerkborrel. Het Westfriese bedrijfsleven heeft zich wel goed kunnen presenteren. Enkele bedrijven die niet voor iedereen zichtbaar zijn of waarvan bekend is wat men doet hebben zich met trots kunnen presenteren aan de zaal en met de overige publiciteit ook aan de rest van West-Friesland. Daarmee zijn niet alleen de winnaars van de prijzen de gelukkigen, maar mag heel ondernemend Westfriesland trots zijn en vieren wat zij met elkaar presteren.

Meer

Kijk en volg Westfriesland in Bedrijf op facebook voor meer updates, foto’s, video’s en interviews gemaakt, voor, tijdens en na afloop van het Westfries Ondernemersgala.

Seed Processing, Stumpel en Social Blue winnaars ondernemersgala 2017
To Top