Westfriesland

Westfriesland weer met twee terrassen in Terras Top 100

Foto Alex Gitzels/Westfriesland Media

REGIO – Maandag is de Terras Top 100 gepubliceerd. Na drie rondes, honderden bezoeken en nóg meer kilometers is de Terras Top 100 weer tot stand gekomen.

Voor het beste terras volgens deze lijst dient u naar Gelderland af te reizen naar Staverden bij Brasserie Staverden. Dichter bij huis staan er dit jaar zeventien Noord-Hollandse terrassen in de top 100. In de provincie hoofdstad staat op een twaalfde plek het terras van restaurant Spaarne 66 in Haarlem. Gevolg door Granada in Alkmaar op plek 15.

Hoorn

Nog dichter bij huis is de regio Westfriesland vertegenwoordigd door twee terrassen, net als het jaar daarvoor. De Bourgondiër in Hoorn eindigde op plek 44. In de lijst van 2016 stond het genoteerd op plek 21. “Een bekende naam in deze lijst. De pluspunten van dit terras zijn dan ook bekend. De ligging is fraai en bijzonder. In het historische Hoorn en op een oude praam. Een bootterras dus, al staat er ook een rijtje tafels en stoelen op de kade en tegen de wand van het restaurant.”

Enkhuizen

’t Ankertje in Enkhuizen staat op 3/4 van de lijst op nummer 74 van de beste terrassen van Nederland. “Trots “, reageert men op de eigen facebookpagina. “Zo bescheiden van omvang als ‘t Ankertje binnen is, zo ruim is het buiten. Het terras telt 130 stoelen, verdeeld over drie plekken: hoge tafels aan de gevel, hoge en lage tafels aan de andere kant van de straat en lage tafels op de kade een meter lager”, aldus de samenstellers van de lijst.

De complete lijst is te lezen bij Missethoreca.nl

Westfriesland weer met twee terrassen in Terras Top 100
To Top