Column

Column: Pappa, ik sta morgen in de krant

11 september 2018: Column: Pappa, ik sta morgen in de krant

Ik sta morgen in de krant, zei mijn zoon toen hij thuiskwam uit school. Zijn klas had een buitenschoolse activiteit en mijn zoon begreep dat als iemand van de krant je iets vraagt, dat je dan mooie afgeronde zinnige zinnen moet zeggen. En dan heeft hij niet eens mediatraining van me gehad.

Mijn vrouw en ik zijn toch wel terughoudend als het gaat om kinderen en media. Nou hadden we schriftelijk toestemming gegeven voor het optreden van onze zoon, want dat werd ook keurig gevraagd door de school. Hoewel, er werd gevraagd of er een foto mocht worden gemaakt. Een zinnetje met naam en toenaam in de krant kon ik niet vinden. Of ik heb er overheen gelezen. Zo zie je maar, voor je het weet sta je in de krant.

Die stond met de hele kinderschare notabene in een roddelblad.

Neem de ex van Alexander Pechtold. Die stond met de hele kinderschare notabene in een roddelblad. Met foto en al. Geen toestemming voor gegeven zei ze in een praatprogramma op tv, maar fotografen vonden het wel erg geposeerd die foto’s. En wat dacht je van het media-effect van Lili en Howick. Ik denk dat filmproducenten smullen van dit verhaal.
Dan hebben we ook nog een VVD-er die al ophef veroorzaakt vóórdat hij in de Kamer komt. Iets met treinen en zelfmoord. Een tweet van 10 jaar geleden! Door het stof ging hij, net als een minister een paar dagen daarvoor. Die had ook iets gezegd wat niet zo lekker lag.

Kijk dus uit wat je zegt in en op het world wide web. Of doe het bewust, zoals die babyfoto van Eva. Eva Jinek! Nou ja, babyfoto? Een oor zag ik. Eva bevallen van een oor, las ik op Twitter.
Even terug naar het mediabeleid in huize Knook. Onze dochter zit op het razend populaire Instagram, Insta voor intimi en plaatst daar in overleg met ons foto’s. Ze is 13, dus het kan nog. We zijn dus het filter en zo hoort het ook.

Denk je daar als ondernemer voldoende over na?

De hamvraag van deze column is eigenlijk of je als bedrijf je mediabeleid wel op orde hebt. Denk je daar als ondernemer voldoende over na? En pak je daar je kansen wel goed genoeg? Ik vertel daar binnenkort over bij de BNI in Hoorn. Dat is die masterclass die ik een paar maanden geleden heb weggegeven. Onder hen Frank Vlaar van TempSolutions en Marjo Blokker van eMBee personeelsadvies. En dat is meteen tip 1 voor aandacht: zorg dat je in een column komt!

Column: Pappa, ik sta morgen in de krant
To Top
*/ ?>