Column

Column Robert-Jan Knook: Iets nieuws

12 mei 2018 – Column Robert-Jan Knook: Iets nieuws

Een mens heeft zo nu en dan wat nieuws nodig, en dan bedoel ik niet het nieuws in de letterlijke zin van mijn vak, maar gewoon iets anders, iets nieuws dus. Kleding is daar een goed voorbeeld van. Mijn echtgenote weet daar met de Schutz Fashion Group in Hoorn alles van. Daar is zo ongeveer elke week wel wat nieuws te vinden in de etalage. Iets nieuws houdt je scherp, het geeft je nieuwe energie en ach, je ziet er nog leuk uit ook.

Zo dachten wij thuis in de mei-vakantie ook. Dit keer geen korte vakantie naar Vlieland ofzo maar iets nieuws dichter bij huis. In huis om precies te zijn. We zitten daar nu zo’n 10 jaar en ja, dan is het hier en daar wel tijd voor een nieuw likje verf. Zeker met kinderen. De laatste keer dat ik een kamer heb gedaan was in de jaren 90 tijdens mijn eeuwigdurende studententijd in Amsterdam. Simpele pot wit, rollertje en klaar. Inmiddels woon ik iets ruimer en zit ik hier waarschijnlijk langer dan op mijn studentenkamer dus dat vereist ook iets meer aandacht. En dus ook meer tijd. Nou, het resultaat mag er wezen, als zeg ik het zelf. Netjes afgeplakt natuurlijk, goede verf, mooi wit en RAL 9010. Je zult het niet geloven , maar het geeft energie. En het ziet er weer uit als nieuw! Het is nog niet klaar overigens, want als je eenmaal begint.

Ook een bedrijf moet zo nu en dan wat nieuws hebben. Zo verhuisde het ANP recent van de wat saaie en grijze Plaspoelpolder naar het imposante en zuid-as-ogende WTC in Den Haag. Gelikte studio’s, gloednieuwe bureaus en heerlijke ruikende nieuwe vloerbedekking en weer die verf. Op de begane grond tal van toko’s waar je betere koffie kunt halen dan uit de automaat en er zit een heuse sushitent. De rij tussen de middag was nog iets te lang om tijdens een nieuwsleesdienst in te gaan staan, dus kocht ik een keurige yoghurt in de AH To Go ernaast. Je ziet de medewerkers opfleuren in dat WTC, een nieuwe frisse omgeving geeft ze weer energie.

Weet je wat, ik ga ook iets nieuws doen.

Bij mijn bedrijf ook wat nieuws, daar had zich intussen weer een nieuwe opdrachtgever gemeld die de masterclass presenteren wilde. Custom made uiteraard. IT-Specialisten van Andarr uit Utrecht mag ik de kneepjes van het vak leren. Wat is dat toch leuk om kennis over te dragen. Een wat een enthousiaste mensen daar bij Andarr! Ik krijg er weer nieuwe energie van en over twee weken is de volgende sessie alweer.

Weet je wat, ik ga ook iets nieuws doen. Mijn bedrijf biedt een masterclass over nieuws aan. In een uurtje vertel ik hoe je als organisatie in het nieuws kunt komen. Of wat je moet doen als je plotseling nieuws bent. Maar daar moet je wel iets voor doen. Mail me waarom jij vindt dat je bedrijf in het nieuws moet komen. Onder de drie meest bijzondere redenen verloot ik een masterclass. Knook@knook.nl elke keer wat nieuws!

Column Robert-Jan Knook: Iets nieuwsPopulair deze week

To Top
*/ ?>