Westfriesland

50-jarig Incotec zet deuren open tijdens Open Huis

ENKHUIZEN – Zaadverbeteraar Incotec bestaat dit jaar 50 jaar en viert dat met een Open Huis op zaterdag 29 september. Tussen 12.00 en 16.00 uur zijn buren, relaties, medewerkers en hun familie en vrienden van harte welkom op het Westeinde 107. Belangstellenden dienen zich vooraf aan te melden via IncotecOpenHuis@incotec.com

Tijdens het Open Huis krijgen bezoekers een indruk van wat er komt kijken bij de behandeling van zaden. De wereldbevolking groeit de komende jaren met 2 miljard mensen. Al deze mensen hebben gezond voedsel nodig. De beschikbare ruimte moet dus slim worden gebruikt, met zaden die het liefst 100% kiemen en goed groeien. Dat is mogelijk met zaadbehandelingstechnieken. Deze verbeteren de kieming, stimuleren de groei van zaden en verhogen zo de opbrengst van de gewassen.

Innovatie is een belangrijke pijler van Incotec. Tijdens het Open Huis wordt in het eigen Lab meer verteld over de techniek achter filmcoating, encrustering en priming en het aanbrengen van biologicals. Bij productie laat men zien hoe mooie, gelijkmatige en hoogwaardige pilletjes maakt van zaden. Bij X-ray wordt met röntgen-ogen naar zaad gekeken en in het kiemlab test men maximale kiemkracht van een partij zaad voor en na verwerking.

De afdeling Marketing toont de verschillende eindproducten van Incotec en wat dat uiteindelijk betekent voor de boer en tuinder. Naast alle informatieve onderdelen is er ook feest muziek, food trucks en zijn er leuke dingen voor kinderen.

Over Incotec

Incotec is marktleider in zaadverbetering. Het bedrijf is opgericht in 1968 en maakt sinds 2015 onderdeel uit van de Croda Group. Incotec levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van duurzame landbouw door het bewerken en verbeteren van groente- en akkerbouwzaden. Incotec heeft haar hoofdvestiging in Enkhuizen, Nederland en locaties in vele landen waaronder de Verenigde Staten, Brazilië en China.

50-jarig Incotec zet deuren open tijdens Open Huis
To Top