Column

Column Robert-Jan Knook: Wie durft?

9 juni 2018 – Column Robert-Jan Knook: Wie durft?

In mijn vorige column over nieuws besloot ik een masterclass over nieuws weg te geven als onderdeel van iets nieuws. Nou, dat heb ik geweten. Ik had de column nog niet verstuurd aan de hoofdredactie van dit medium of ik had al een appje binnen: “column is geen reclamespot hoor.” Ik verdedigde uiteraard dat het inhoudelijk dienst deed, het ging immers over nieuws en dan moet je als columnist ook iets nieuws doen.

Eerlijk gezegd dacht ik dat niemand durfde te reageren dus dat ik mooi wegkwam met deze belofte. Nou, mooi niet dus, er kwamen weldegelijk reacties. Ik heb er drie uitgekozen. O ja, hoofdredactie, deze bedrijven moet ik nu dus wel noemen als onderdeel van deze column.

Vrij snel reageerde Linne van Straten, een ondernemende en ambitieuze zakenvrouw die zoals velen jullie weten ook voorzitter is van Ondernemers Club Westfriesland. Zij vindt dat haar bedrijf Eve&Lilith in het nieuws moet komen, zeker met de #metoo-discussie. Past helemaal is deze tijdgeest, zegt ze.

Ook meldde Tjepco Zijlstra van Scootmobile4all zich aan. Knook, ik heb straks een kek karretje waar heel Westfriesland in rijden wil. Ik dacht dat hij alleen van die – laten we zeggen – bejaarde mobieltjes verkocht, maar ik zag nu inderdaad een soort overkapte scooter die er wel geinig uitziet. Prima voor bijvoorbeeld pizzaboeren of hippe makelaars.

En mail van Esther Grudelbach van Levenderwijs, een buro voor persoonlijke ontwikkeling. Zij zorgt ervoor dat je zelf weer de regie krijgt over je leven. Esther nodigde me ook uit voor een ontbijtsessie om andere ondernemers te leren kennen. En daar zag ik regie, want ik stelde voor om het netwerkontbijt mee te nemen in de race om de masterclass.

Tsja, en dan moet je kiezen. Lastig hoor. Het lijkt het vormen van een college wel. Ik vraag me oprecht af waarom dat soort dingen altijd zo lang moet duren. Zeker als je kijkt wat er dan uitkomt aan plannen. Echt onder de indruk ben ik nou ook weer niet. Of vragen wij ondernemers gewoon te veel van de dames en heren politici? Misschien moeten we eens een dagje ruilen. Een wethouder achter mijn microfoon bijvoorbeeld, en dan ga ik een dagje op het pluche zitten. Welke wethouder durft?

Nu nog even terug naar die masterclass. Een onafhankelijke jury heeft inmiddels besloten dat deze gaat naar….de ontbijtsessie om andere ondernemers te leren kennen! Ga ik intussen wachten op de reactie van een wethouder.

Column Robert-Jan Knook: Wie durft?
To Top