Westfriesland

De Swaegher Pastorie BV ontwikkeld 11 appartementen Zwaag

ZWAAG – Dinsdagochtend zijn de sloopwerkzaamheden aan de Dorpsstraat zichtbaar geworden. Sloopwerken Vriend uit Hem zal de komende drie weken het verwaarloosde pand van Café Het Grauwe Paard slopen. Hiervoor in de plaats komen 11 nieuwe appartementen. Aannemer van dit plan is Bouwbedrijf Dol uit Spierdijk.

De Swaegher Pastorie BV heeft de grond van horeca ondernemer Zeger Karssen overgenomen. Achterop het perceel worden elf gelijkvloerse, levensloopbestendige appartementen gericht op 55-plussers gebouwd.

Oprijlaan

Niels Giling, die als projectontwikkelaar optreedt namens ’De Swaegher Pastorie BV is bij de eerste sloopactiviteiten aanwezig. “Waar nu het café staat komt straks een mooie oprijlaan naar het appartementencomplex. Daarmee hebben de bewoners een mooi uitzicht op de historische kerk aan de overkant.”

Het ontwerp zoals het plan zal gaan worden.

Verkoop

De verkoop van de appartementen gaat goed. “Van de 11 appartementen staat er nog één in de verkoop bij Makelaar Kingma”, vult Giling aan. Een laatste drempel voor de bouw is de bouwvergunning. “Ik verwacht deze eind deze maand te ontvangen, maar we zijn afhankelijk van de gemeente Hoorn.”

Sloop en oplevering

De sloopwerkzaamheden zullen circa drie weken in beslag nemen. Hierbij wordt al het puin vakkundig gescheiden door de grote grijper. Eind 2019, met de kerst hoopt men het plan aan de Dorpsstraat te kunnen opleveren.

De Swaegher Pastorie BV ontwikkeld 11 appartementen Zwaag
To Top