Westfriesland

Groot onderhoud en omleidingen rondom Keern in Hoorn

Foto Google Maps / Bewerking OnsWestfriesland

HOORN – Het asfalt aan het Keern in Hoorn is versleten en aan vervanging toe. Daarom vindt tussen 26 november 2018 en 20 december 2018 grootschalig onderhoud plaats. Voor verkeer betekent dit van maandag 26 november tot 15 december ernstige hinder.

Er zijn omleidingen ingesteld. Vanwege de doorstroming wordt het asfalt op het Keern in drie fases vervangen.

November

Van maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november is het gedeelte tussen het kruispunt bij De Weel en de Noorderveemarkt afgesloten. Het Pelmolenpad is toegankelijk. Verkeer richting de binnenstad wordt omgeleid via de Liornestraat en de Westerdijk. De bussluis bij de Poldermolen wordt opengesteld voor verkeer richting de Grote Waal. De bussen van EBS en Connexxion kunnen tijdens deze fase niet over het kruispunt. De bussen, ook vanuit de Grote Waal, zullen via de Middenweg, Berkhouterweg, Dampten naar het station gaan en viceversa.

3-8 december

Van maandag 3 december tot en met vrijdag 8 december is het gedeelte tussen het Pelmolenpad tot en met de kruising Dampten – Van Dedemstraat afgesloten. Verkeer richting de binnenstad wordt omgeleid via de Liornestraat en Maelsonstraat.

10 – 15 december

Van maandag 10 december tot zaterdag 15 december is het gedeelte tussen de Van Dedemstraat tot de Provincialeweg afgesloten. Verkeer richting de binnenstad wordt omgeleid via de Liornestraat.  Bewoners van onder meer het Keern worden geïnformeerd over de bereikbaarheid en parkeermogelijkheden.

Onderhoud spoorwegovergang

In de nacht van woensdag 19 december op donderdag 20 december vindt in samenwerking met ProRail onderhoud plaats aan de spoorwegovergang. De overgang is dan voor autoverkeer afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen wel over de overgang.

Update: Waarom nu?

Via facebookpagina van partnerwebsite OnsWestfriesland kwamen er veel reacties waarom juist deze periode. De combinatie met de werkzaamheden en de komende Sinterklaas en Kerst inkopen zou niet ideaal zijn.

Dit hebben wij bij de afdeling voorlichting nagevraagd en helaas kan het niet anders. “Het asfalt moet nu echt worden vervangen. Omdat het een belangrijke verkeersader met omleidingen is, kunnen we pas beginnen als de Westfrisiaweg gereed is en dat is eind november. Verder staat in 2019 de vervanging van de Turborotonde door kruisingen met omleidingen gepland. Dus moet het ook voor die tijd. Hoorn is compact gebouwd met enkele toegangswegen, die kun je niet tegelijk gaan opbreken.  Januari/februari is risicovol ivm vorst en koud (= uitloop). Dus dan bleven deze weken als enige optie over.”

Groot onderhoud en omleidingen rondom Keern in Hoorn
To Top