Westfriesland

Hero Balancer haalt 420.000 euro groeikapitaal op bij investeerders

HOORN – Nadat in 2017 Hero Balancer haar eerste investeringsronde afsloot, is per heden de tweede investeringsronde afgesloten. Er komen naast de bestaande investeerder Rockstart twee nieuwe investeerders aan boord, waarbij één van de twee investeerders ook zal toetreden tot de directie. Dit maakte get

Hero Balancer voegt intelligentie toe aan grootschalige verwarmingsinstallaties in kantoren, scholen, appartementencomplexen en zorginstellingen zodat de lagere energierekening lager moet uitkomen. Dit doet Hero Balancer door de verwarmingsinstallatie iedere 5 minuten opnieuw in te regelen op basis van de warmtevraag van dat moment. “Goed voor de portefeuille, goed voor het comfort en goed voor het milieu”, aldus het bedrijf.

Groei

Oprichter en CEO, Ted Braakman, is verheugd te kunnen mededelen dat met deze investering Hero Balancer nog harder kan groeien. “We halen hiermee naast groeikapitaal, bedoeld voor productverbetering en de marktintroductie van Hero Balancer, ook veel kennis en ervaring op gebied van sales in huis. Nu zijn we klaar voor de toekomst en klaar om in 2019 op grote schaal onze diensten uit te kunnen rollen. Onze missie is dat er in de toekomst alleen nog maar intelligente verwarmingsinstallaties bestaan.”

Ook CFO, Roman Lukaschuk is blij met het behalen van dit resultaat. “Met dit groeikapitaal kunnen we de manier waarop grootschalige verwarmingsinstallaties aangestuurd worden drastisch verbeteren en passend bij deze tijd maken. Wij zijn trots dat we daarmee een integraal onderdeel kunnen uitmaken van de energietransitie.”

Investeerders en aanstelling

Investeerder Nico Brabers was tot 2015 DGA van het consumenten elektronica merk Lenco. De andere investeerder, en per heden commercieel directeur (CCO) bij Hero Balancer, is Stefan Kloosterboer, een ervaren interim manager. Kloosterboer heeft als commercieel manager gewerkt bij onder andere KPN, Ziggo Zakelijk, Qurrent en Eneco en neemt veel sales kennis mee. “Investeren in een duurzaam bedrijf als Hero Balancer is een lang gekoesterde wens. De markt reageert enorm positief op Hero Balancer. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met Ted Braakman en ons team Hero Balancer fors te laten groeien.”

Over Hero

Hero Balancer B.V. is in 2017 opgericht door Ted Braakman. Hero Balancer optimaliseert grootschalige verwarmingssystemen van gebouwen. Met de slimme software wordt overbodig gas- en elektriciteitsgebruik van verwarmingssystemen van gebouwen tot een absoluut minimum beperkt. Hierdoor worden verwarmingskosten en CO2 uitstoot flink beperkt, terwijl het binnenklimaat verbeterd. Het bedrijf is gevestigd aan het Ramen 24 in de binnenstad van Hoorn.

Hero Balancer haalt 420.000 euro groeikapitaal op bij investeerders
To Top