Westfriesland

Hoornse Sterrenkoks over hun passie in Collegetour

HOORN – Sterrenchefs Lucas Rive en Michel van der Kroft geven maandag 15 oktober een exclusief kijkje in hun keuken in een Collegetour in het oude Kantongerecht in Hoorn. Presentator Robert-Jan Knook (ANP/BNR) wil onder meer weten waar de topkoks hun creativiteit vandaan halen en wat hen drijft. Ook het publiek mag vragen stellen.

De Hoornse sterrenkoks doen hun verhaal tussen eeuwenoude handgeschilderde wandvoorstellingen en de glas in loodramen van het voormalige Kantongerecht aan het Grote Oost. Ter afsluiting is er een netwerkborrel met bijzondere hapjes.

Lucas Rive

Chef-kok en ondernemer Lucas Rive werkte ruim 25 jaar in restaurant De Bokkedoorns in Overveen dat onder hem 2 Michelinsterren behaalde. Vijf jaar geleden startte hij zijn eigen restaurant Lucas Rive in de haven van Hoorn. In slechts vijf maanden had hij al een Michelinster te pakken. Dit voorjaar deed Rive mee aan het RTL-programma Superstar chef en stond samen met BN’er Jelka van Houten in de finale. Hij behaalde in het programma zelfs de titel ‘Multisterrenchef’. De specialiteit van Rive is zwezerik, maar hij weet met vis ook de heerlijkste gerechten te maken.

Michel van der Kroft

Chef-kok Michel van der Kroft ziet koken als pure passie en praat daar het liefst de hele dag over. Zijn vrouw komt uit Portugal en is de reden van de Portugese invloeden in veel van zijn gerechten. Van der Kroft rijdt vijf dagen in de week van Hoorn naar Harderwijk om zijn kookkunsten te laten zien in ‘t Nonnetje (2 Michelinsterren). Hij serveert daar een dessert dat Hemelse Modder heet en waarbij je een houten pollepel vol gesmolten chocolade mag aflikken.

Aanmelden

De Collegetour is op maandag 15 oktober in het voormalig Kantongerecht aan het Grote Oost 53 in Hoorn. Ontvangst is vanaf 15.30 uur. Toegang is € 35,- exclusief btw. West-Friese ondernemers en ondernemende West-Friezen melden zich aan via de website van Ondernemend West-Friesland: www.ondernemendwestfriesland.nl. Er is nog maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij!

Hoornse Sterrenkoks over hun passie in Collegetour
To Top