Westfriesland

Jan Schouten jurylid Award Duurzame Ondernemer Medemblik

MEDEMBLIK – Ondernemers uit Medemblik kunnen deze zomer meedingen naar de Award Duurzame Ondernemer 2018. Een van de juryleden dit jaar is Jan Schouten (Jean le Jean Catering), winnaar van de vorige editie. Jan Schouten beveelt het ondernemers aan mee te doen met de award-verkiezing. “Je wordt je beter bewust van het energieverbruik en dat je veel kosten kunt besparen.”

Experts

De andere leden van de driekoppige jury dit jaar zijn de experts Bon Uijting (adviseur Circulaire Economie bij Rijkswaterstaat) en grondstoffenmakelaar Gerko Brouwer van de gemeente Medemblik.

Stappen

Na de prijsuitreiking waren collega-bedrijven benieuwd, welke duurzame stappen Jan Schouten heeft gezet om de Award te winnen. De ondernemer uit Zwaagdijk-Oost vindt dat dit best meevalt. Enkele voorbeelden: “Als het even kan, koop ik producten uit de regio in. Vis komt uit de buurt, de Opperdoeser Rondes komen natuurlijk uit onze gemeente en de Beemsterkaas betrekken we uit de regio.” Ook schafte Jan Schouten zonnepanelen aan. “We redden het nog niet helemaal energieneutraal te worden, door de piekbelasting in de werkzaamheden. Maar de helft van het verbruik kunnen we al zelf helemaal opwekken.”

‘Circulair Ondernemen’

Het thema voor dit jaar is ‘Circulair Ondernemen’. Het kabinet zet vol in op de circulaire economie. Bedrijven moeten in 2030 minimaal 50% minder mineralen, fossiele grondstoffen en metalen gebruiken. Ook mag er in 2025 geen recyclebaar afval meer mag worden verbrand. Dat vraagt nu al om aanpassingen in de bedrijfsvoering van organisaties.

Aanmelden voor de Award kan vóór 20 september via 

To Top