Westfriesland

JET-Groep bouwt nieuwe fabriek in Opmeer

OPMEER  – De JET-Groep, Europese marktleider voor daglichtelementen en glasconstructies, sloeg op 3 juli de eerste paal in de grond voor de bouw van haar nieuwe productielocatie in Opmeer. Wethouder Robert Tesselaar en directeur van JET Nederland Eric Gobes openden de bouwplaats op feestelijke wijze. De internationale JET-Group heeft zo’n 750 medewerkers in dienst.

Op het circa 20.000 vierkante meter grote terrein worden medio 2019 de bestaande Nederlandse JET-productielocaties geconcentreerd. Dit gebeurt in het kader van de algemene strategie van de onderneming voor de optimalisatie van de productie en om naar eigen zeggen te kunnen voldoen aan de eisen van klanten aan de Europese markt. De distributie en ondersteuning van de Nederlandse dochteronderneming “JET BIK” blijven op de bestaande locaties in Opmeer en Den Bosch.

Volgende stap

Met de concentratie van de Nederlandse productielocaties reageert de onderneming op de in heel Europa toenemende vraag naar JET-daglichtproducten. “De huidige vestigingen kunnen niet meer aan de toekomstige vraag voldoen”, licht JET-CEO Ralf Dahmer toe. “Door ze te verenigen, zetten we de volgende stap, zodat we onze efficiëntie en flexibiliteit nog verder kunnen verhogen.”

Hypermodern

Op het nieuwe terrein ontstaat een hypermodern productie- en kantoorgebouw. Van daaruit is het zaak, aldus Dahmer, “om de positie van de JET-Groep als Europese marktleider op het gebied van daglicht en RWA in industriële platte daken verder uit te bouwen.”

Over JET-Groep

De JET-Groep met hoofdvestiging in Hüllhorst (Oost-Westfalen, Duitsland) is een aanbieder van daglichtoplossingen, ventilatieproducten en rook- en warmteafvoerinstallaties (RWA). Het productassortiment omvat in het bijzonder lichtkoepels en lichtbanden, die met name in de fabrieksbouw en in lokale bouwprojecten worden gebruikt. In veel Europese landen worden de platte daken van (administratie)kantoren en woningen al voorzien van daglichtoplossingen van JET. Het bedrijf opereert in Duitsland vanuit vijf locaties en beschikt over vestigingen in Polen (“JET Grupa Polska Sp. z o. o.”), Denemarken (“JET Domex A/S”), Noorwegen (“JET Bramo AS”), Nederland (“JET BIK Projecten B.V.” en “JET BIK Producten B.V.”), het Verenigd Koninkrijk (“COXDOME”, “Xtralite Rooflights Ltd.”), Oostenrijk (“JET Gruppe Austria GmbH”) en Zwitserland (“JET Tageslichttechnik AG”).

JET-Groep bouwt nieuwe fabriek in Opmeer
To Top
*/ ?>