Westfriesland

Microsoft: 200.000 euro voor projecten in Hollands Kroon en Medemblik

MEDEMBLIK – Softwaregigant Microsoft gaat zijn datacentrum op Agriport bij Middenmeer uitbreiden. Voor de gemeente Medemblik en Hollands Kroon betekent dit naast extra werkgelegenheid ook een maatschappelijk impuls door het Microsoft fonds voor lokale gemeenschappen. Volgens het NHD zou er een totaal budget van 200.000 euro beschikbaar zijn voor beide gemeenten.

Het software bedrijf geeft aan dat het zich in zet voor lokale gemeenschappen waarin zijn datacenters zich bevinden. Als onderdeel van deze missie biedt Microsoft financiële steun om te helpen sterkere gemeenschappen te creëren en ecosystemen van lokale partnerschappen te ontwikkelen. Met als doel het bereiken van sociale, economische en duurzame resultaten.

Projecten en vereisten

Hieronder de informatie uit de aanvraagprocedure van Microsoft. Ook te vinden via deze link

We financieren drie soorten projecten:
• Recreatieve programma’s voor jongeren of ouderen, of andere activiteiten die mensen helpen zich verbonden te voelen met de gemeenschap.
• Onderwijsprogramma’s voor elke leeftijdsgroep, met een speciale nadruk op digitale vaardigheden.
• Projecten gericht op duurzaamheid en milieu.

We bieden twee soorten fondsen voor non-profitorganisaties (die in aanmerking komen) in de gemeente Hollands Kroon en/of Medemblik:

Kleine gemeenschapsprojecten voor aanvragen van 4.000 tot 6.000 euro. Deze fondsen zijn gericht op het ondersteunen van kleine projecten die bijdragen aan de onmiddellijke behoeften van een gemeenschap.
Grote gemeenschapsprojecten voor aanvragen variërend van 25.000 tot 35.000 euro. Deze fondsen zijn gericht op het ondersteunen van grootschalige projecten die bijdragen aan maatschappelijke, economische of ecologische resultaten van een gemeenschap.
Projectcriteria

We steunen projecten die:

Gericht zijn op behoeften die prioriteit hebben in een gemeenschap;
Gemarginaliseerde groepen of mensen bedienen die onvoldoende steun van de overheid of andere partijen ontvangen;
De samenwerking tussen verschillende maatschappelijke groepen promoten;
Doelgroepen de kans geven om een project vorm te geven of te implementeren;
Impact hebben op sociaal, ecologisch en economisch gebied – tenminste twee van de drie – (zoals een project dat jongeren leert om leeftijdsgenoten te begeleiden bij het meten van de waterkwaliteit van afvloeiing van landbouwproducten een sociale en ecologische impact hebben);
Gebruikmaken van meer fondsen;
Een realistisch plan hebben om hun beoogde resultaten te behalen, en de potentie hebben om op de lange termijn een impact te hebben.
Bent u een non-profitorganisatie? U komt in aanmerking voor financiering als u:

Een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) of een instelling voor Sociaal Welzijn (Sociaal Beland Behartigende Instelling – SBBI) bent;
Een stichting of vereniging bent die activiteiten organiseert in het belang van de gemeenschap;
Een kerk of andere religieuze organisatie bent (kerkgenootschappen en hun zelfstandige onderdelen);
Aan de eisen van Microsoft’s Nonprofit Program Eligibility voldoet.

Aanvraagproces
Stuur vóór 26 oktober 2018 (17.00 uur) een voorstel van maximaal 400 woorden naar dcabnl@microsoft.com.

To Top
*/ ?>