Westfriesland

Nieuwe moderne autowascentrum achter McDonalds Hoorn

BERKHOUT – Bij de McDonalds in Hoorn komt een grote moderne autowascentrum van 65 meter. Uitbater zijn John en Charl van Zijl; “In onze zoektocht naar een nieuwe locatie zijn wij ruim 2,5 jaar geleden uitgekomen op het stuk grond gelegen achter de McDonald’s in Hoorn. Wij mikken op opening voorjaar 2019 en gaan opereren onder de naam “Carwash Hoorn””

Na een intensief samenwerkingstraject met McDonald’s en de Gemeente Koggenland, waarbij een bestemmingswijzigingsprocedure moest worden doorlopen, hebben de ondernemers op 6 juni jl. onze bouwvergunning definitief verkregen. Van Zijl: “Er komt een prachtig ultramodern autowascentrum van 65 meter overdekt wassen en stofzuigen en buiten de hal worden nog 5 mooie wasboxen gerealiseerd. Het is onze planning dat wij medio september met het grondwerk gaan beginnen en dat de bouwtijd ongeveer 7 maanden zal gaan duren.”

‘Bij McDonalds is ideaal’

De locatie achter de McDonalds is volgens Van Zijl ideaal; “Vlak aan de A7 met de toegangswegen naar de binnenstad van Hoorn.  Door de aanwezigheid van de MCDonald’s, de carpoolplaats en het aanwezige benzinestation is onze wasstraat een uitstekende aanvulling voor deze locatie. Er komen dagelijks heel veel auto’s langs. Het is ook centraal gelegen en daarom vanuit de omliggende dorpen makkelijk te bereiken. Met ons concept gaan wij service bieden die in deze omgeving nog niet aanwezig is.”

Achtergrond

John en Charl van Zijl komen uit een ondernemend gezin. “Vroeger had mijn vader samen met zijn broers een 6-tal Van Zijl Tankstations met roll-over wasstraten in Noord-Holland, waarmee wij zijn opgegroeid. Nu 11 jaar terug zijn wij voor onszelf begonnen in Purmerend en hebben daar een bestaand een wascentrum overgenomen onder de naam Autocleanservice Purmerend.  Wij hebben deze locatie in de afgelopen jaren volledig gemoderniseerd.”

Van Purmerend naar Hoorn

Naast de vestiging in Purmerend was Hoorn een logische stap. “Drie jaar terug viel ons oog op deze locatie, het eerste belletje naar het kadaster kan ik mijn nog goed herinneren. Het is onze droom om vanuit het niets ons eigen autowascentrum op te bouwen geheel naar eigen inzicht en dat gaat nu gebeuren.”

Ook op Zevenhuis

Daarmee krijgt Hoorn in een korte tijd twee grote wasstraten erbij. Bij Zevenhuis komt een grote wasstraat ontwikkeld door de Marees Group, die daar een Multi Traffic Point wil creeëren. Deze wasstraat kan naar eigen zeggen 100 auto’s per uur aan. Bekijk hier de video van deze MTP.

Nieuwe moderne autowascentrum achter McDonalds Hoorn
To Top
*/ ?>