Westfriesland

“Raad gematigd positief in plan hotel/congres bij Venhuizen”

VENHUIZEN – Ronico Vastgoed bv start in samenwerking met buurman M. Kesteloo een initiatief voor ‘duurzame hospitality’ in Venhuizen. Als locatie wordt gedacht nabij de nieuw aan te leggen afslag Voetakkers aan de ‘N23’.

Donderdagavond was een rondetafelgesprek met de gemeente Drechterland en de initiatiefnemers. Robér de Wit was daarbij als eigenaar van Ronico Vastgoed Bv. “Naar ons idee stond de raad er gematigd positief in.”

Hospitality is de omschrijving voor hetgeen wat gerealiseerd moet gaan. Een locatie voor de weggebruiker met rust en recreatiemogelijkheden voor het doorgaande (zakelijk) verkeer, wegrestaurant, hotelfunctie en een energystation inclusief carwash.

De aanleiding

Toen de plannen voor de N23 werden uitgevoerd, viel het de directeur van Ronico, de heer R. de Wit op dat er langs deze hele route Hoorn-Almere-Emmeloord weinig tot geen echte rustpunten zijn waar je als reiziger van diverse faciliteiten gebruik van kan maken. “Dit in combinatie met de positieve economische ontwikkelingen in de regio (seed- en tulipvalley) alsook bij Lelystad/Dronten en rondom Agriport/Middenmeer welke tot een toenemende verkeersintensiviteit zullen leiden.”

Lees ook: Aanvraag voor hotel restaurant en tankstation bij Venhuizen

Duurzaam en toekomstgericht

Duurzaamheid en toekomstgericht staan bij de uitvoering centraal volgens de initiatiefnemers. “Dat betekent dat de laatste technieken moeten worden gebruikt en dat bij de bouw maar zeker ook bij de exploitatie milieubewust wordt gewerkt. Dat laatste is erg belangrijk voor mij” aldus De Wit. “De aarde wordt doorgegeven aan de volgende generatie en ik wil dat dit verantwoord plaatsvindt.”

Totaalpakket

De combinatie van faciliteiten die aangeboden worden zorgen voor een volgens De Wit voor een totaal pakket, waarmee kan worden voorzien in de hospitality behoefte voor de regio West-Friesland. Deze aantrekkelijk voor de regio Westfriesland erkende ook de gemeente in de voorbereidende memo voor het ronde tafelgesprek.

“Raad gematigd positief in plan hotel/congres bij Venhuizen”
To Top
*/ ?>