Westfriesland

‘Spoorlijn en dubbele rijbaan op Houtribdijk’

Foto Rijkswaterstaat/bewerking OnsWestfriesland

REGIO – ‘Spoorlijn en dubbele rijbaan op Houtribdijk’ dat is de strekking van het idee van Hans Huibers, voorzitter van de Westfriese Bedrijvengroep. Hij hield zijn pleidooi vrijdagmorgen 7 december jl. op een bijeenkomst van comité Lelystad Airport Moet Door tegen 20 bedrijfskringen uit Flevoland en omgeving.

Na de afronding van de N23 Westfrisiaweg is de bereikbaarheid van de regio in de ogen van Hans Huibers nog niet af. Tijdens de feestelijke receptie na de opening van de Westfrisiaweg zei hij tegen OnsWestfriesland; “Een goede reden om vandaag een feestje te vieren, maar vanaf morgen weer aan het werk. We willen naar de A23 en een verdubbeling van de Houtribdijk.”

‘Druk neemt toe’

Tijdens de bijeenkomst tekende De Stentor een voorbeeld op van de huidige situatie tussen Enkhuizen en Lelystad. “Je zult maar onderweg zijn naar Lelystad Airport en je vlucht naar Málaga missen omdat er een ongeluk op de dijk heeft plaatsgevonden. Nu Lelystad Airport een vakantievliegveld wordt, zal de druk op de dijk toenemen.”

Catalysator

“Er zal meer verkeer van Noord-Holland naar Flevoland rijden. Laat de uitbreiding van het vliegveld de catalysator zijn,” vervolgde Huibers. Wethouder Janneke Sparreboom van Lelystad reageerde tijdens de bijeenkomst enthousiast, “U vindt ons aan uw zijde.”

A-Z route

De verbeterende verbinding tussen Enkhuizen en Zwolle maakt onderdeel uit het plan van de A-Z route. Een goede en snelle verbinding tussen Alkmaar en Zwolle.

Eerder zei gedeputeerde Elisabeth Post van Noord-Holland dat zij deze wens onderschrijft. “We hebben nu de weg van A tot E (Alkmaar en Enkhuizen, red.). Het is op dit moment niet de hoogte prioriteit omdat we enorm veel knelpunten hebben in de randstad. Maar ik vind wel dat je een stip op de horizon moet hebben. De stip op de horizon is voor mij wel het kijken naar een verbetering en de verdubbeling wellicht van de Houtribdijk.”

To Top