Westfriesland

Start aanleg glasvezel op bedrijventerrein De Veken in Opmeer

Bedrijventerrein De Veken in Opmeer wordt aangesloten op glasvezel. “Snel internet is eigenlijk een eerste levensbehoefte voor de vele, ook internationale bedrijven die hier gevestigd zijn.” Althans dat vind Dirk Ranzijn, voorzitter van ondernemersvereniging Midden Westfriesland die zich sterk heeft gemaakt om de aanleg mogelijk te maken.

Wat zeven jaar terug niet lukte, lukte nu wel. Tijd voor een feestelijke eerste schop in de grond. Samen met wethouder Bram Beemster en uitvoerder van Profider werd dit gevierd bij Jos Slippens Vleeswaren. De bijeenkomst boven in de kantine werd geopend door de eerste spreker, Dirk Ranzijn. Deze voorzitter speelde een belangrijke rol in de totstandkoming van het slagen van dit project.

Voor het pand van Jos Slippens was een eerste stukje grond afgegraven voor de aanleg van de glasvezel buizen. Aan de wethouder de taak om met een grondwerker deze kuil weer dicht te gooien met grond. Daarna sprak ik met hem over dit project en het beland voor de ondernemers in Opmeer.

Tot slot ook het woord aan Duncan van Lieshout over de kansen door glasvezel voor de ondernemers.

Foto’s

https://www.facebook.com/684706434879564/photos/?tab=album&album_id=2282885645061627

Start aanleg glasvezel op bedrijventerrein De Veken in Opmeer
To Top