Westfriesland

Tulpenteler Niels Kreuk uit Andijk wint verenigingsprijs

Foto Facebook/KAVB

ANDIJK – Donderdag 18 januari is de jaarlijkse Martien Zandwijk Prijs gewonnen door Niels Kreuk, tulpenteler te Andijk. Hij heeft deze prijs ontvangen voor zijn grote inzet voor verduurzaming van de tulpenteelt. Dit meldt Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur op haar facebookpagina.

Kees Stoop, voorzitter van het Milieuplatform Bloembollen: “Niels heeft zich afgelopen jaar weer vol energie ingezet voor het verduurzamen van de tulpenteelt, zowel bij het telen van de bollen als bij het telen van de bloemen. Hij krijgt deze prijs niet alleen voor het verduurzamen van zijn eigen bedrijf, maar juist omdat hij zich inzet voor de verduurzaming van de hele sector.”

Daarmee eindigde de lovende woorden nog niet. Stoop: “Niels Kreuk heeft zich bijvoorbeeld sterk gemaakt voor innovaties op het gebied van waterzuivering en energiebesparing. Hij draagt deze inzet uit binnen vele organisaties, waaronder de KAVB en GreenPort Noord-Holland Noord. De activiteiten van Niels voor scholieren zijn ook een belangrijke factor in de toekenning van deze prijs.”

Prijs

De prijs is vernoemd naar de oprichter en eerste voorzitter van het Milieuplatform Bloembollen, de in 2013 overleden Martien Zandwijk. Martien was een groot voorvechter van duurzaamheid en van het bloembollenvak. De prijs is uitgereikt door Elly Zandwijk, de weduwe van Martien.

Tulpenteler Niels Kreuk uit Andijk wint verenigingsprijs
artikel loopt door onder deze advertentie
To Top
*/ ?>