Westfriesland

Hoornse bedrijven in Sprouts’ 25 beste jonge ondernemers van 2018

REGIO – Gisteren presenteerde Sprout de beste jonge ondernemers van Nederland. Een lijst met 25 ondernemers onder de 25 jaar. Twee daarvan hebben hun roots of zijn gevestigd in Westfriesland.

De redactie van Sprout selecteerde uit het grote aanbod van jong ondernemend Nederland 25 talenten die laten zien dat zij al op jonge leeftijd tot grote dingen in staat zijn, en van wie zij nog veel verwachten. Tijdens een event in Emmen op 7 juni worden de drie finalisten bekendgemaakt.

Ballin Amsterdam

De 20-jarige Auke de Geus uit Hoorn startte in 2015 met het kledingmerk Ballin Amsterdam. Daarvoor was hij als 16-jarige al actief met een Instagram-account voor modefoto’s. Nadat hij betaald kreeg om foto’s te posten van diverse modemerken, kreeg De Geus het idee om zelf een eigen modemerk te beginnen. Op dit moment liggen de kledingstukken – sweaters, petten, shirts en hoodies – van De Geus in winkels in Nederland en België. Op den duur wil hij heel Europa veroveren, te beginnen met Groot-Brittannié en Duitsland.

Het onderhandelen en het sluiten van deals leerde De Geus niet op school, hij stopte hier al eerder mee om zich te richten op het bedrijf. Nee, hij leerde dit door veel te kijken naar het tv programma Shark Tank. “Zo kan ik beter worden in het onderhandelen.” Inmiddels heeft hij 7 medewerkers in dienst.

https://www.facebook.com/ballinamsterdam/

Hero balancer

Ted Braakman is 19 jaar en heeft inmiddels drie medewerkers in dienst voor zijn bedrijf Hero Balancer. Dit Hoornse bedrijf zorgt voor een optimale afstemming van de warmtelevering in kantoren, scholen en appartementencomplexen, met een absolute voorrang voor de duurzame energiebronnen. “Onze add-on voegt kunstmatige intelligentie toe aan het verwarmingssysteem”, legt Ted Braakman uit op de website van Sprout. “Wij voorspellen de energievraag, het energie aanbod en de flexibiliteit en maken de optimale match. Hiermee besparen wij ongeveer 25 procent.”

“Het moment dat ik tegen mijn zakenpartners mijn leeftijd vermeld, is wel altijd erg grappig. Meestal krijg ik te horen: ‘ik wist wel dat ik jong was, maar 19? In Duitsland is de verbazing nog groter. ‘Heb je dan geen opleiding? Hoe weet je dan wat je moet doen?’ Welkom in 2018 mijn vriend, we hebben het internet,” sluit het artikel over Braakman in Sprout af.

http://www.facebook.com/herobalancer

Lijst

De complete lijst met 25 ondernemers onder de 25 jaar 2018 is hier te bekijken.

Hoornse bedrijven in Sprouts’ 25 beste jonge ondernemers van 2018
To Top
*/ ?>