Westfriesland

Tweede winkel Karsten in binnenstad Hoorn voor urban outdoor lifestyle

ZWAAG/HOORN – Ze hebben nog maar nauwelijks hun intrek genomen in een tijdelijk onderkomen aan De Oude Veiling in Zwaag of ze openen de deuren van een nieuwe vestiging in de binnenstad van Hoorn. De Karsten Travelstore is on fire! Maar dan wel figuurlijk gelukkig, ditmaal.

Het pand aan de Gedempte Turfhaven 58, waarin voorheen Laan Textiel gevestigd was, zal naar verwachting op zaterdag 1 september de deuren openen. Het familiebedrijf wil in deze vestiging vooral inspelen op de urban outdoor lifestyle.

Imago

Directeur Jan Willem Algra: “We hebben een sterk imago als kampeerwinkel. Maar mensen die niet kamperen, bezoeken ons niet. Dat is jammer want de helft van de winkel bestaat uit ‘everyday outdoor’ producten, zoals kleding, slippers, wandelschoenen en (dag)rugzakken.”

Assortiment

In de binnenstad zal het assortiment dan ook niet bestaan uit tenten en kampeerspullen, maar voornamelijk kleding en wandelschoenen van merken die allang niet meer alleen herkenbaar zijn als outdoor. Algra: “The North Face, Fjällräven en Tenson bieden modeartikelen met een technisch tintje waarmee je ook fijn warm blijft langs het voetbalveld of tijdens de spontane avondwandeling.”

Dichter bij het publiek

Voor de allesverwoestende brand op 9 maart jongstleden beschikte Karsten over 8000 m2 winkel- en atelierruimte. Na de brand, in het tijdelijke pand aan De Oude Veiling, is daar nauwelijks 3500 m2 van over. De extra vestiging biedt dus ook de ideale mogelijkheid om de collecties beter tot hun recht te laten komen. Tegelijkertijd is Karsten met deze tweede vestiging in staat om de collecties dichter bij het publiek te brengen.

Herbouw oude locatie

Ondertussen zet Karsten op de achtergrond de eerste stappen op weg naar een nieuw te bouwen pand op de oude locatie. Zodra deze nieuwbouw  gerealiseerd is zal de showroom vanaf De Oude Veiling daarnaartoe verhuizen en hand in hand met het pand in de binnenstad de Karsten Travelstore vormen.

Tweede winkel Karsten in binnenstad Hoorn voor urban outdoor lifestyle
To Top
*/ ?>