Westfriesland

Zaterdagmarkt binnenstad Hoorn genomineerd

HOORN – Deze week is bekend geworden dat de zaterdagmarkt in de binnenstad van Hoorn een van de finalisten is voor de Beste markt van Nederland 2018. Hoorn doet mee in de categorie Grote markt, dat zijn markten met 50 ondernemers of meer.

De jury van de CVAH (centrale vereniging ambulante handel) koos de finalisten en bezoekt de komende weken opnieuw de markten om tot een uiteindelijke beoordeling te komen. Op 13 maart wordt bekend gemaakt wie de uiteindelijke winnaar is. Hoorn neemt het in de categorie op tegen Beverwijk en Den Haag. “Niet de minste concurrenten, maar vanwege de historische, centrale locatie en de geschiedenis van de markt tellen we écht wel mee”, aldus wethouder Ben Tap.

132 jaar oud

De zaterdagmarkt is inmiddels 132 jaar oud en is ontstaan als een uitbreiding van de welbekende Hoornse kaasmarkt. Veel eerder al, sinds 1446, had Hoorn twee jaarmarkten. Later kwam daar de kermismarkt bij. De markt bestaat uit 50 enthousiaste ondernemers die een kraam of verkoopwagen hebben en is te vinden op het Breed, de Gedempte turfhaven, Gouw en de Nieuwstraat.

Aanwinst voor hele binnenstad

Wethouder Ben Tap: ‘Dankzij de zaterdagmarkt merken we dat Hoorn veel bezoekers heeft in het winkelgebied in de binnenstad. Niet alleen inwoners, maar mensen uit de hele regio vinden de combinatie van markt, winkelen en ergens iets drinken of eten écht een dagje uit. De zaterdagmarkt is al jarenlang een aanwinst voor niet alleen de marktkooplieden, maar ook voor de winkels en horeca in de binnenstad. Het is een kruisbestuiving van bezoekers. Bovendien is de parkeergelegenheid gunstig, want ook op zaterdag kun je tot 12 uur gratis en dichtbij parkeren in bijvoorbeeld het Jeudje en de garage van Schouwburg Het Park.”

Uitreiking op 13 maart

De bekendmaking van de winnaars vindt plaats tijdens de algemene ledenvergadering van de CVAH (centrale vereniging ambulante handel) in Almelo.

Zaterdagmarkt binnenstad Hoorn genomineerd
To Top