Column

Column Robert-Jan Knook: 25

17 september 2019 – Column Robert-Jan Knook: 25

Een kwart eeuw in het vak dus. Ik begon inderdaad in 1994 als nieuwslezer bij Radio Noordzee Nationaal, zeg maar de voorloper van 100%NL waar ze me feliciteerde. Grappig genoeg in dezelfde studio als toen. Als nieuwslezer had ik wel meer gedaan maar dit was echt mijn landelijke primeur. Beetje zenuwachtig was ik wel. Ik weet nog dat Ron Brandsteder even moest opstaan van zijn stoel zodat ik achter de microfoon kon gaan zitten.

Die microfoon heeft al die jaren een belangrijke rol gespeeld en nog steeds. Als dagvoorzitter, mediatrainer of voice-over heb ik de microfoon ook altijd nodig. Ik praat nou eenmaal graag. En goede herinneringen heb ik ook nog altijd aan die ruim tien jaar bij BNR, als presentator en als station manager.

Het feit dat ik nu zo lang al in het vak zit had nog niet echt mijn aandacht gehad dit jaar. We zitten immers alweer bijna in de herfst. Aardig was het wel van de collega’s van 100%NL. 

Gisteren realiseerde ik me nogmaals dat ik flink wat ervaring heb, bij het event Jong Ondernemen van OndernemendWestFriesland. Aan tafel ondernemers die net begonnen zijn. Ze was Joost de Jong te gast, vierde generatie tulpenboer die zichzelf sinds dit jaar in de markt zet als mister Tulip. Hij ontvangt toeristen op het bedrijf en laat dan zien hoe de tulp wordt gemaakt. Hij ziet voor de komende jaren een flinke groei aangezien de vraag nog altijd groter is dan het aanbod. Django de Vreng, ooit winnaar van het project Zomerondernemer, vertelde me van de 3 d-printers te zijn overgestapt naar tissuehouders en vuilnisbakjes op bol.com. Inkoop 3 euro, verkoop 20 euro. Kassa. Gewoon doen, is zijn motto. 

Mijn compagnon bij OndernemendWestFriesland, Rob van Loon, presenteerde zijn boek over zijn reis als jonge ondernemer. Met ervaringen maar vooral tips. Ook te krijgen op bol.com trouwens. We sloten af met Paul Groot, directeur van de bibliotheek waar we te gast waren. Hij zet zijn huis open voor ontmoetingen tussen jong en oud. Dit event was er een van.

Op naar de volgende 25

artikel loopt door onder deze advertentie
To Top
*/ ?>