Column

Column Robert-Jan Knook: Clubgevoel

11 juni 2019 – Column Robert-Jan Knook: Clubgevoel

 

Een paar dagen geleden was ik bij de Haai Society, een private beachclub gelegen op het Visserseiland op een steenworp afstand van het centrum van Hoorn met voldoende parkeergelegenheid. Klinkt mooi toch. Er liepen wat leden rond en ook een van de eigenaren was er. Nog veel dank voor het heerlijke biertje Patrick.

Clubjes, ik lust er wel pap van. Ik was als student lid van het Amsterdams Studenten Corps en daarna sloot ik aan bij de Koninklijke Industriële Groote Club op de Dam in Amsterdam. Dé sociëteit en businessclub van Amsterdam, zo staat te lezen op hun website. Waar je omringd bent door een gevarieerd gezelschap uit de zakelijke wereld. En dat is nou precies waar het denk inderdaad om gaat. Dat je andere ondernemers ontmoet om inspiratie op te doen maar ook om kennis te delen. En niet te vergeten, simpelweg netwerken!

Amsterdam ben ik al jaren uit, dus ook daar geen lid meer. Maar de drang naar dat clubgevoel bleef en werd weer bevredigd door het lidmaatschap van onder meer de Rotary, waar ik dit jaar tien jaar rond loop. Ondernemers uit allerlei hoeken en nee, het zijn niet meer die sigaren rokende en whisky drinkende oude heren met hoge hoed.

Een club brengt je vertrouwen, nieuwe zakelijke inzichten en daar is ie weer: een netwerk! En je bent als team toch ook een beetje met elkaar verbonden.

Bedrijven doen dat ook, teams en clubjes maken. Neem Van der Laan uit Zwaag. Team Van der Laan noemen ze zichzelf. Dat bindt de medewerkers. Ze hebben niet voor niets al meerdere ondernemersprijzen gewonnen. Komt ook door het enthousiasme en de betrokkenheid van de mannen die aan het roer staan daar, Colin en Dennis. En onderschat de impact van Louis niet.

Een team is het ook bij ANP-radio. Hardwerkende betrokken nieuwslezers en redacteuren die elkaar blindelings vertrouwen en topkwaliteit leveren. En niet te vergeten, waar ook onderling veel en hard wordt gelachen. Niet om elkaar, maar met elkaar.

En dan is er mijn eigen team. Mijn vrouw en mijn kinderen. Trots.

Column Robert-Jan Knook: ClubgevoelPopulair deze week

To Top
*/ ?>