Westfriesland

‘Alles komt samen bij Multi Traffic Point in Hoorn’; Open begin 2020

HOORN – “Alles komt samen bij Multi Traffic Point in Hoorn”; met die slogan is vorige week donderdag de 1e paal geslagen door wethouder Ben Tap van de gemeente Hoorn.

Een nieuwe mijlpaal exact zes jaar nadat de kavelverkoop op bedrijventerrein Zevenhuis ten noorden van Hoorn begon. Tijdens de verschillende speeches werd stilgestaan dat het een lang traject is geweest maar dat iedereen, ook de inwoners van Hoorn, blij zijn met de plannen.

Het Multi Traffic Point Hoorn ofwel MTP wordt ontwikkeld door AVIA Marees. Het omvat naast een groot bemand AVIA tankstation ook vijf restaurants en een wasstraat. Directeur Dick-Jan Marees hoopt dat hoofdaannemer Dozy het complex van 17.000 m2 voor de kerst kan opleveren.

(bij)tanken

Zoals het er nu uit ziet kan over minder dan een jaar iedereen hier tanken, ook elektrisch, de auto wassen bij One 2 Wash, en de inwendige mens versterken bij SUBWAY, McDonald’s, De Beren, KFC, FEBO en Spare Rib Express. Dit laatste is in combinatie met de tankshop.

In 2013 nog grasland

Peter van Asselt blikte namens de ontwikkelaars van Zevenhuis terug op 2013. “Toen het hier nog een half moeras was. Hoe anders is het nu? Nu al in de volgende fase wordt gebouwd, terwijl die nog niet eens bouwrijp is.” Marees meldde zich al in oktober 2013 bij de ontwikkelaar. Dit na contact bij de bouw van een ander tankstation in Medemblik ook op grond van Scholtens. Tal van varianten zijn in de tijd ontwikkeld, “Ook veel hoger, met een hotel erbij.Ik wilde altijd al een locatie waar de bestemming horeca al op zat.” Dat stond als een paal boven water voor hem.

Lokale bewoners

“Maar ook als je in de buurt woont ben je natuurlijk van harte welkom. Door middel van de fietstunnel onder de N23 kun je ook met de fiets bij ons komen. En uiteraard stopt er ook een bus voor de deur. Dus gelukkig is Multi Traffic Point Hoorn op alle mogelijke manieren bereikbaar. ”

Op dit moment is de locatie volop in ontwikkeling. Onder leiding van de projectadviseur en hoofdaannemer Dozy. De eerste ontwikkelingen zijn al zichtbaar. De eerste palen zijn de grond in. Eind 2019 wordt alles casco opgeleverd, waarna vanaf begin 2020 de restaurantondernemers hun pand kunnen inrichten.

Interview

Op de dag van de eerste paal spraken wij met directeur Dick-Jan Marees.

Net werd de ‘eerste’ paal feestelijk geslagen. Nu interview met Dick-Jan Marees, ontwikkelaar multi traffic point Zevenhuis. #Zwaag #Hoorn KFC McDonald's FEBO ONE 2 WASH Zaandam #BerenRestaurants Subway Spare Rib Express Nederland #Avia #Marees #Tanken

Gepostet von Westfriesland in Bedrijf am Donnerstag, 11. April 2019

 

‘Alles komt samen bij Multi Traffic Point in Hoorn’; Open begin 2020
artikel loopt door onder deze advertentie
To Top
*/ ?>