Westfriesland

Bestemmingsplan Holenkwartier in Hoorn onherroepelijk

HOORN – Het bestemmingsplan voor het oude Philipsterrein aan de Holenweg in Hoorn is onherroepelijk. Dit maakt de ontwikkelaar donderdag bekend op haar website.

Met respect voor het industriële verleden en met behoud van de kenmerkende fabriekshallen wordt het een volgende plannen een ‘vernieuwende stadswijk met een mix aan wonen, werken, cultuur en ontspannen’. Enkele fabriekshallen op het oude Philipsterrein blijven behouden en krijgen een nieuwe bestemming.

Woningen

Holenkwartier biedt ruimte aan 300 koopwoningen, 80 sociale huurwoningen en 20 middeldure huurwoningen. “Het gaat dan ook om een verscheidenheid aan woonvormen voor een brede en dynamische doelgroep. Het aanbod zal bestaan uit koop- en huurappartementen, woningen met tuin en stadswoningen. In een deel van de industriële hallen worden unieke loftwoningen gerealiseerd. Daarnaast komt er een woontoren welke ontwikkeld wordt volgens het Superloftprincipe; grote ruimtes zonder vaste indeling, verschillende verdiepingshoogtes en fraaie raampartijen. De architectuur en openbare ruimte wordt gevarieerd, telkens met een eigen sfeer en karakter”, aldus het bericht de website van het plan.

Bouw eerste woningen najaar 2020

MKA Architects uit Amsterdam is bezig met de uitwerking van fase 1 welke naar verwachting in het voorjaar van 2020 in verkoop zal gaan. “Er is veel interesse voor het wonen en ondernemen in Holenkwartier. Naar verwachting wordt er begin 2020 gestart met het bouwrijp maken van het terrein. Volgens de huidige planning kan er dan na de zomer van 2020 gestart worden met de bouw van de eerste woningen in Holenkwartier”, sluit het bericht af.

Bestemmingsplan Holenkwartier in Hoorn onherroepelijkPopulair deze week

To Top
*/ ?>