Westfriesland

Op=op voordeelshop failliet; Winkels Hoorn en H’waard vallen hier buiten

HOORN – Helaas ook deze week weer een retailketen in de problemen. Maandag werd bekend dat Op = op Voordeelshop, een keten van discount-winkels het faillissement heeft aangevraagd. Dit nieuws meldt telegraaf. en nu.nl. De keten telt 130 winkels en heeft bijna 1200 mensen in dienst.

In onze regio zijn er twee vestigingen. In Hoorn op de Gouw en in Heerhugowaard in Middenwaard. De vestigingen in Hoorn en Heerhugowaard zijn twee van de tien franchisewinkels en valt buiten het aanstaande faillissement “Het is de bedoeling is dat wij gewoon doorgaan”, meldt filiaalmanager Karin Obdam van de vestiging in Hoorn.

De krant noemt als mogelijke reden dat het bedrijf het naar eigen zeggen last had van ’uitdagende marktomstandigheden’. In maart 2018 bracht het bedrijf nog het bericht naar buiten dat het gegroeid was naar meer dan 150 winkels. In dezelfde maand lanceerde het met Voetbal Inside een eigen boxershortslijn.

Winkels open, webwinkel niet

Het is de verwachting dat de rechtbank Noord-Nederland het faillissement morgen uitspreekt. De winkels blijven vooralsnog open. Volgens de Telegraaf vallen de tien franchisevestigingen buiten het faillissement. De webwinkel van Op = op is momenteel gesloten.

Op=op voordeelshop failliet; Winkels Hoorn en H’waard vallen hier buiten
To Top