Westfriesland

Column Robert-Jan Knook: Verwondering

12 maart 2019 – Column Robert-Jan Knook: Verwondering

Met verkiezingen voor de deur ben ik vakmatig natuurlijk weer druk bezig met het leiden van debatten. Politici uitdagen tot het doen van uitspraken. Nou, dat is een uitdaging. Het lukte op het Ondernemersdebat begin maart dat OndernemendWestFriesland organiseerde samen met ondernemersclubs en de zeven Westfriese gemeenten. Daar werd 6 ton beloofd om de regio nog beter te promoten. We zullen zien.

We vroegen de lijsttrekkers ook of ze een pitch van 60 seconden wilden houden. Mijn handen jeukten om ze na afloop een masterclass presenteren aan te bieden, maar ja, neutraal hè als debatleider.

In die week deed ik ook een debat voor Koninklijke Horeca Nederland. Ook daar viel me op dat de heren en dames politici nogal vaak zeiden; ja daar gaan wij niet over. En inderdaad, ze gaan niet over alles in Haarlem, maar is het niet wat makkelijk om dat te zeggen. Dan wordt een debat wel heel erg saai. Misschien is het goed om ook eens te kijken naar wat je dan wel kunt doen, buiten scope denken en doen dus. Raad ik mede-ondernemers ook altijd aan. Voelt niet altijd als in je comfortzone, maar geeft wel een frisse nieuwe kijk.

Een van de vier onderwerpen waar het in het Ondernemersdebat over ging was toerisme. Daar staat nu een verhaal dat het waard is om buiten Westfriesland te gaan vertellen. Maar wie gaat dat doen? Wie pakt dit op? Ik heb dat verschillende mensen gevraagd en die waren nog wat voorzichtig. Ik voel me een koopman uit de VOC-tijd die buiten de grenzen gaat rondbazuinen wat voor mooi spul we hebben. Dit verhaal is te mooi om niet verder te vertellen.

En daar kan ik die 6 ton van de provincie goed voor gebruiken.

Robert-Jan Knook

Column Robert-Jan Knook: Verwondering
To Top