Westfriesland

Draka Polymer Films BV vraagt uitstel van betaling aan

Foto Vestiging Draka Pholymer Foto Google Streetview

ENKHUIZEN – Volgens het insolventieregister heeft Draka Polymer Films BV dinsdag 5 februari voorlopige surseance gekregen. Als bewindvoerder is aangesteld mr. A.G. Moeijes.

Het bedrijf in Enkhuizen is van oudsher bekend als toonaangevende producent van flexibele vinyl en heeft zich het afgelopen jaar steeds verder ontwikkeld in de richting van innovatieve polymeeroplossingen. Tot april 2017 was het bedrijf bekend onder de naam Alkor Draka. Volgens curatorennet.nl werken er bij het bedrijf tussen de 100 en 200 mensen.

Surseance van betaling

Gedachte achter de surseance van betaling is dat de surseance zowel voor de
schuldeisers, als voor de schuldenaar gunstig is. Met een surseance wordt
beoogd een faillissement te voorkomen. Het is een tijdelijke situatie waarin
de schuldenaar de gelegenheid krijgt om zijn financiële problemen op te
lossen, zodat hij zijn schuldeisers (gedeeltelijk) kan voldoen. Via Business Insider

Afketsen fusie

In september 2018 ondertekenden RENOLIT en Drak Polymer Films een intentieverklaring met betrekking tot de aandelenkoopovereenkomst die voorzag in de overname van de Draka-fabriek in Enkhuizen door RENOLIT. De transactie had eind 2018 moeten zijn afgerond. Deze overeenkomst werd medio januari ontbonden. “Aangezien we ervan uitgaan dat het proces veel langer zal gaan duren dan verwacht, zijn de oorspronkelijke economische aannames niet langer van toepassing”, zei Dr. Axel Bruder, bestuurslid van RENOLIT toen.

Schermprint van rechtspraak.nl

Draka Polymer Films BV vraagt uitstel van betaling aan
To Top