Westfriesland

Geen vergunning voor meubelspuiterij; ‘Bedrijf moet binnenkort vertrekken’

WARMENHUIZEN – Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Schagen verleent geen vergunning aan de meubelspuiterij op het bedrijventerrein Huisweid in Warmenhuizen. Het bedrijf, dat hier al enige tijd actief was, had een vergunning aangevraagd om hier meubels en interieurs over te kunnen spuiten. Dit was nodig, omdat dat hier volgens het bestemmingsplan niet mag.

Burgemeester Marjan van Kampen: ”We verlenen geen vergunning voor vestiging op deze locatie, omdat we vinden dat er door het bedrijf voor omwonenden geen aanvaardbaar woon- en leefklimaat is. Ons besluit betekent dat het bedrijf binnenkort moet vertrekken.” Het bedrijf krijgt ongeveer een maand om afrondende zaken te regelen.

Verhuisd

De meubelspuiterij was eerder gevestigd in Dirkshorn en is verhuisd in de veronderstelling dat het op een ander bedrijventerrein ook zou mogen. De gemeente kreeg veel klachten uit de buurt, met name over de geur van verf. Na de eerste klachten heeft de gemeente onderzocht of de meubelspuiterij zich alsnog legaal kon vestigen op Huisweid. De gemeente is dat verplicht en dit is ook de reden dat een vergunningaanvraag is gedaan.

Het bedrijf was in de tussentijd wel open en heeft met aanpassingen geprobeerd klachten te voorkomen. Deze hadden echter onvoldoende effect.

To Top