Westfriesland

Hoorn gunt horecapunt Jullianapark aan ondernemers duo

HOORN – Gemeente Hoorn heeft een uitbater gevonden voor een horecapunt in het Juliannapark. De verwachting is dat rond 1 mei het verkooppunt open gaat.

Op 20 februari startte de gemeente de werving. Een aantal ondernemers die in het verleden bij de gemeente al eens belangstelling hadden getoond is door Hoorn benaderd. Dit geldt ook voor de geïnteresseerden voor een horecavestiging op het toekomstige stadsstrand.

Belangstellenden konden een informatiepakket bij de gemeente opvragen en zo nodig vragen over deze werving stellen. De ingekomen vragen zijn gebundeld en beantwoord en naar alle partijen die de informatie hadden opgevraagd gelijktijdig toegestuurd. 18 partijen hebben de informatie opgevraagd. De deadline om plannen in te dienen was 17 maart. Op die datum heeft Hoorn twee initiatieven ontvangen, beide van twee ondernemers.

Selectie en beoordeling

Bij de beoordeling van de initiatieven stond de haalbaarheid, creativiteit en onderscheidend vermogen van de plannen centraal.  Wethouder Ben Tap in zijn informatie aan de Raad: “We hebben de ondernemers van beide initiatieven uitgenodigd om hun plan toe te lichten. Beiden partijen hadden veel werk van hun presentatie gemaakt. Toch vonden wij dat 1 van de partijen er in positieve zin uitsprong door hun enthousiasme, het benoemen van allerlei kansen voor de locatie van het verkooppunt en het onderscheidend vermogen van het aanbod van producten in relatie met bedrijven in de omgeving van het Julianapark. Ook houden ze goed rekening met de wensen van bewoners en v.v. Hollandia die we eerder hebben opgehaald.”

Gunning en uitvoering

De standplaats is gegund aan de partij met de werknaam ‘Pizza Spot’. Ze willen in het Julianapark een prettige plek creëren waar ze panini’s, pizzaslices, smoothies, koffie/thee en (schep)ijs aanbieden. De ondernemers hebben aangegeven te streven naar een opening van hun verkooppunt op 1 mei.

Hoorn gunt horecapunt Jullianapark aan ondernemers duo
artikel loopt door onder deze advertentie
To Top
*/ ?>