Westfriesland

Horeca Hoorn vraagt om uur later start drooglegging Lappendag

HOORN – Rob Droste (VVD) en Niek Heijne (D66) vragen het college om op verzoek van meerdere horecaondernemers een pilot voor andere tijden van drooglegging mogelijk te maken.

De briefschrijvers geven aan dat meerdere horecaondernemers de gemeente hebben verzocht om de drooglegging tijdens lappendag om 17.00 uur te laten beginnen in plaats van de huidige 16.00 uur. Daartegenover staat dat de betreffende ondernemers aangeven dat zij ook later in de ochtend open willen gaan. In plaatst van de huidige 07.00 uur zou dit dan 09.00 uur ‘s ochtend gaan worden.

Evaluatie kermis 2018

Een argument wat vaak genoemd wordt om de drooglegging te blijven hanteren is het voorkomen van agressie door dronken bezoekers aan de Lappendag. Mede daarom willen de briefschrijvers inzage hebben in de evaluatie van de Kermis 2018. In september 2018 is toegezegd aan de raad om deze toe te sturen, maar dat heeft tot op heden nog niet plaatsgevonden.

 

Pilot

Zij vragen daarom om spoedig het evaluatierapport aan de Raad te sturen. Ook zien zij graag uiterlijk in april een voorstel van het college over mogelijke aanpassing van de drooglegging tijdens lappendag. Waarbij de nieuwe tijden een pilot is die gebruikt kan worden in een mogelijk definitief einde van de drooglegging.

Horecaondernemers

Inmiddels hebben de beide briefschrijvers ook de handtekeningen van de horecaondernemers gedeeld met de media. Het gaat om De Bourgondiër, Hendrickje Stoffels, J&T Mos, Steak en More, De Hoofdtoren, Hotel de Magneet, Wapen van Hoorn, Salento, Café Fet, De Tuynkamer, Vivaldi, De Korenmarkt, Koning Pannekoek, De Nadorst, De Waegh, Velius, Burgers, De Beiaard, Sweet Dreams, Het Huis Verloren, De Klinker, 80’s, Bommels, Wout’s Beerhouse, De Hoog, Charlies, Volendammer, Duvels, Ome Tinus, ’t Cafe en Percy’s. Het is een verzameling van café’s en restaurants.

Bron: Artikel via partnerwebsite OnsWestfriesland. Daar ook een lange video van Lappendag 2018 op Roode Steen.

Horeca Hoorn vraagt om uur later start drooglegging Lappendag
To Top