Westfriesland

Karsten Tenten uit Zwaag: Dit wordt onze nieuwe tent!

ZWAAG – 363 dagen na de grote brand in het bedrijfspand van Karsten Tenten in Zwaag presenteert bedrijf haar nieuwe plannen. Een winkelpand op de oude vertrouwde locatie aan de Factorij. En de vijver komt ook weer terug.

“De bedrijfshal aan de Oude Veiling waar we nu zitten barst bijna uit zijn voegen en we zijn nodig toe aan de zee van ruimte die we gewend waren!” Begin april zal de eerste paal geslagen worden van de nieuwbouw. Voor het ontwerp van het gebouw liet de architect zich inspireren door de nieuwe Karsten Lacerta.

Atelier

Waar het atelier het momenteel moet doen met een krappe 600 m2 is er in het nieuwe pand ruim 1600 m2 gereserveerd voor de productie van Karsten Tenten. Aan de linkerkant van de 1e verdieping komt de productie van de tenten terwijl de hele rechterkant van het pand gereserveerd is voor de Karsten Travelstore.

Karsten Tenten uit Zwaag: Dit wordt onze nieuwe tent!

363 dagen na de grote brand in het bedrijfspand van Karsten Tenten in #Zwaag presenteert het bedrijf haar nieuwe plannen. Lees verder https://onswestfriesland.nl/2019/bedrijvennieuws/karsten-tenten-uit-zwaag-dit-wordt-onze-nieuwe-tent/ #duurzaam #groter

Gepostet von OnsWestfriesland am Donnerstag, 7. März 2019

Pand van de toekomst

In totaal beslaat de nieuwbouw een oppervlakte van 7200 m2. Vergeleken met de huidige 3100 m2 is dat een flinke vooruitgang. Die vooruitgang is ook terug te vinden in andere facetten van het ontwerp. “We streven met de installatie van zowel een aardwarmtepomp als een flink aantal zonnecollectoren naar een energieneutraal pand; zijn er twee keer zoveel parkeerplaatsen; is de laad- en losplek verplaatst naar de Factorij-zijde om de Dorpsstraat te ontlasten van vrachtverkeer.”

Achter het pand staat ook een groot water bassin.  Deze is voor de nieuwe sprinklerinstallatie over beide etages die een herhaling van de 9 maart vorig jaar moet voorkomen.

Opening

Naar verwachting zal het pand eind dit jaar opgeleverd worden. Waarna de opening in maart volgend jaar op de agenda staat.

Karsten Tenten uit Zwaag: Dit wordt onze nieuwe tent!
To Top