Westfriesland

Kassen in Het Grootslag zetten de deuren open voor bezoekers

Links in het midden de kassen van Het Grootslag. Foto Google Maps

REGIO – Bijna 200 kwekers, verspreid over 23 regio’s in Nederland, zetten op 6 en/of 7 april 2019 de deuren van de kas open. Tijdens het jaarlijkse evenement Kom in de Kas kan iedereen kennis komen maken met de wereldse wonderen van de glastuinbouw.

Kom in de Kas 2019 vindt plaats op 6 en 7 april 2019 en heeft als thema “Werelds”: Kom in de Kas vol wereldse wonderen. De Nederlandse glastuinbouw is werelds! Van oorsprong tot afzet, van import tot export, en van wereldse tradities tot wereldse gerechten.

Grootslag

In onze regio vinden de activiteiten plaats op zaterdag 6 april in Het Grootslag in Wervershoof en Andijk. Daar openen gastvrije tuinders en ondernemers in het glastuinbouwgebied het Grootslag de deuren van de kassen.

Die zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur zijn bezoekers welkom om het bedrijf te bezoeken. Parkeren kan veelal bij de bedrijven zelf.  De deelnemers zijn:

Bedrijf Gewas Locatie
Niels Kreuk tulpen 1648PJ, Kadijkweg 19, 1619 PJ Andijk
Gitzels Plantenkwekerij jonge planten Kerkeland 4, 1693 NP Wervershoof
ECW GEO Andijk nvt / Geothermiecentrale Nieuwe Dijk 2, 1619 PK Andijk
Sunshine Orchids orchideeén Nieuwe Dijk 27, 1693 NX Wervershoof
Fred van Paassen chrysanten Veenakkers 19, Andijk
VD Holland paprika Nieuwe Dijk 9, 1619 PK Andijk

Kijk op op www.komindekas.nl voor een beschrijving van al deze bedrijven.

Werkpleinen

Kom in de Kas is een heel mooi middel om mensen kennis te laten maken met de sector. Nu er een steeds groter te kort is aan medewerkers, wordt er tijdens Kom in de Kas ook aandacht besteedt aan werken in de glastuinbouwsector. Geïnteresseerden kunnen tijdens het evenement gelijk zien hoe het er aan toe gaat in de glastuinbouw.

Kassen in Het Grootslag zetten de deuren open voor bezoekers
To Top