Westfriesland

Koggenland tekent intentieovereenkomst Tuindersweijde-Zuid Obdam

DE GOORN/OBDAM – Burgemeester Posthumus van gemeente Koggenland en de heer J. Vries van VBM Ontwikkeling  tekenden dinsdag 26 februari een intentieovereenkomst voor het nieuwbouwplan Tuindersweijde-Zuid in Obdam. Met die getekende intentieovereenkomst is een forse stap gezet in de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk in Obdam.

In het nieuwbouwplan Tuindersweijde-Zuid worden zo’n 335 woningen gefaseerd gebouwd en ontwikkeld. Wethouder Caroline van de Pol: “Ik ben blij dat de ontwikkeling van nieuwbouwplan Tuindersweijde-Zuid vorm krijgt. Samen met de ontwikkelaar werken we aan een mooie nieuwe wijk in Obdam. De insteek is dat we heel divers gaan bouwen. Koop, huur en in verschillende prijsklassen, maar ook ruimte bieden aan initiatieven zoals het Obdammerhof.”

Ontwerp stedenbouwkundigplan

Het ontwerp van het stedenbouwkundig plan wordt dit voorjaar opgesteld. Bij het ontwerp van dit plan worden diverse partijen betrokken, zoals doe-teams, de Woonschakel en de direct omwonenden. Als het stedenbouwkundig plan gereed is, kan worden gestart met het opstellen en de procedure van het bestemmingsplan.

Ligging Tuindersweijde-Zuid

Het plangebied ligt aan de oostkant van Obdam, tussen Duinweid en de waterberging langs de Braken. Op koggenland.nl/nieuwbouw zijn de ontwikkelingen en het aanbod van dit en andere nieuwbouwplannen in gemeente Koggenland te volgen.

Op de foto: Burgemeester Posthumus, de heer J. Vries en wethouder Caroline van de Pol.

Koggenland tekent intentieovereenkomst Tuindersweijde-Zuid Obdam
To Top