Westfriesland

Leeuwarder contentbureau MerkMonster steekt de Afsluitdijk over

BOVENKARSPEL – De Streek is sinds deze maand een contentbureau rijker. Het bedrijf Merkmonsters, gevestigd in Leeuwarden, werd in 2016 opgericht door twee studenten van NHL Stenden. Na een snelle groei, met klanten als HEMA, Expert en KOGA in haar portfolio, heeft het bedrijf besloten dat het tijd is voor uitbreiding. Met ingang van augustus is de dependance van Merkmonsters daarom officieel actief vanuit Bovenkarspel.

Met deze uitbreiding naar West-Friesland hoopt het bedrijf sneller te kunnen groeien, om zo de concurrentie aan te kunnen gaan met de gevestigde namen. Kor Wijnja (26)  en Lauren Visser (30), beide founders van het bedrijf, geven aan dat er in West-Friesland veel kansen liggen voor jonge ondernemers. “Het is een bruisende regio, waar ondernemerschap wordt gewaardeerd. Dat spreekt ons ontzettend aan,” aldus Wijnja.

Werkgebied

Naast de zakelijke beweegredenen, waaronder dus de uitbreiding van het werkgebied, heeft het bedrijf ook persoonlijke belangen bij de oversteek. Visser: “Ik ben onlangs verhuisd naar Bovenkarspel en vind het als ondernemer ontzettend belangrijk om een bijdrage te leveren aan de plaatselijke economie. Een tweede vestiging openen in de Streek was voor mij persoonlijk dan ook een no-brainer” zo vult hij aan.

Kantoor

“Op dit moment staat de tweede vestiging ingeschreven op mijn woonadres, in ieder geval totdat we een geschikte locatie hebben gevonden om ons permanent te vestigen. We zijn hier op dit moment actief naar op zoek.” Merkmonsters is overigens niet geheel vreemd in de regio. “We zijn al meerdere jaren trotse sponsor van Huttendorp Stedebroec, een geweldige stichting. Zo’n huttenfestijn, dat kennen we in Friesland helemaal niet” vertelt Visser.

Specialisatie

Merkmonsters specialiseert zich op het gebied van online communicatie. Zo onderhoud het bedrijf social media kanalen, bedenkt ze contentstrategieën en produceert het verschillende soorten content. Op dit moment is het bedrijf druk bezig met de ontwikkeling van scripts voor slimme speakers die werken met de Google Assistent.

Leeuwarder contentbureau MerkMonster steekt de Afsluitdijk over
artikel loopt door onder deze advertentie
To Top
*/ ?>