Westfriesland

Makers kunnen terecht in nieuwe locatie Voorheen V&D in garage De Egel

HOORN – Hoorn heeft sinds kort een nieuwe creatieve broedkamer. FLX Space Hoorn is een plek vol creatieve mensen die nog weten hoe je het woord “ambacht” schrijft. De mensen achter Voorheen V&D hebben nu hun intrek genomen in het oude pand van garage De Egel banden aan het Keern in Hoorn.

Een klein jaar was Voorheen V&D actief in het voormalige pand van de V&D in de binnenstad van Hoorn. Daar werden producten verkocht in een winkelformule waar 30 ondernemers hun waar aan de man brachten. Dit van kunstenaars tot een koffiebrander, en van kolossale boomstamtafels tot botanisch vormgever.

Nadruk op maken

De voormalige garage van Egel banden is het volgende onderkomen. Hier ligt de nadruk op maken. Op dit moment is het mogelijk om voor een metamorfose naar kapster Wendy Laan te gaan. De kans bestaat dat je dan tevens live kunt meekijken hoe Nina Maria de Haan haar leren tassen bewerkt en maakt.

Ruimte

Martijn Neuvel samen met Carlo Vreeker de drijvende kracht achter FLX Space Hoorn heeft nog ruimte voor nieuwe ondernemers. “Wij bieden de mogelijkheid om te komen FLX werken in onze FLX office, ben jij degene die naast onze huis illustrator, een live-muziek boekingskantoor of creatieveling op productlancering wilt komen werken in ‘The Office’. Wij hebben nog enkele plekken vrij en geven graag u de mogelijkheid om op deze locatie vanaf het begin al mee te doen.”

Video

Vrijdag namen onze collega’s van partnerwebsite OnsWestfriesland.nl een kijkje op de nieuwe locatie. Martijn Neuvel gaf een rondleiding door het pand.

Nieuwe creatieve broedkamer in Hoorn

Na Voorheen V&D gaan de activiteiten verder bij Garage De Egel. Martijn Neuvel geeft een korte rondleiding in het pand waar nog ruimte is voor 'makers'. FLXspace #HoornLees verder via: https://t.co/0lGhoQAu94#tip volg OnsWestfriesland en www.onswestfriesland.nl.

Gepostet von OnsWestfriesland am Dienstag, 16. Juli 2019

Hoe lang

De verwachting is dat de ondernemers hier nog minimaal een jaar in het ambachtslab actief kunnen zijn, maar twee jaar zou ook makkelijk kunnen.

Open dag

Zaterdag 20 juli van 13.00 tot 16.00 uur Open Dag in het Ambachtslab Hoorn (Keern 39 Hoorn).

Makers kunnen terecht in nieuwe locatie Voorheen V&D in garage De EgelPopulair deze week

To Top
*/ ?>