Westfriesland

Nieuw Pact 7.1; Beter en concreter voor de toekomst van de regio

HOORN – Woensdagavond 6 februari vond bij het Werenfridus in Hoorn de derde bijeenkomst plaats van de voorbereiding tot Pact van Westfriesland 2.0. Of zoals Hans Huibers het noemt, Pact 7.1; zeven gemeenten 1 geluid.

Tijdens de eerste twee bijeenkomsten konden eerst de raadsleden van Westfriesland en de ondernemers los van elkaar op zes thema’s hun inbreng geven. Al deze input werd woensdag gepresenteerd door de wethouders en ambtenaren betrokken bij dat thema. De thema’s zijn Wonen en leefbaarheid, Energietransitie en Klimaatadaptatie, Onderwijs en arbeidsmarkt, Ondernemen en economie, Vrije tijd (Leisure) en Zorg en sociaal domein.

Beter pact

Er is geleerd van het eerste Pact waarbij het een ‘papieren tijger’ werd genoemd en het een project leek van Burgemeesters en Wethouders. Na de input en de afgelopen avond, zijn nu de lokale raden aan zet om de prioritering aan te geven.

Lees hier het gehele document met eerder geleverde input per thema. (pdf)

Video

Hieronder twee video’s. De eerste de politieke insteek. Interview met Gertjan Nijpels, lid stuurgroep Pact en burgemeester van Opmeer en met de Hoornse wethouder Simon Broersma.

Bij de ondernemerskant komen Hans Huibers, voorzitter van de Westfriese Bedrijvengroep en Thomas de Boer ondernemer met oa Zeilschool en Strandpaviljoen Enkhuizen aan het woord.

Foto’s

Bekijk hier de foto’s van de avond.

Derde bijeenkomst in de totstandkoming van Pact van Westfriesland 7.1, woensdag 6 februari 2019.Kijk voor het artikel…

Gepostet von OnsWestfriesland am Donnerstag, 7. Februar 2019

Nieuw Pact 7.1; Beter en concreter voor de toekomst van de regio
To Top