Westfriesland

Omslagpunt op de Noord-Hollandse woningmarkt

REGIO – Na jaren van aanboddalingen heeft de Noord-Hollandse woningmarkt een omslagpunt bereikt. Maar liefst 2.200 meer woningen hebben een te koop-bord voor de deur, vergeleken met ruim een jaar geleden. Dit blijkt uit de woensdag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q2 2019 van Kuijs Reinder Kakes (partner in Dynamis).

De sterkste aanbodstijging vindt plaats in Amsterdam, in de hoofdstad worden bijna 900 woningen meer aangeboden dan een jaar geleden. Het aantal te koop staande woningen is ook in steden als Alkmaar, Purmerend en Zaanstad fors toegenomen. De aanbodtoename vindt vooral in de bestaande bouw plaats. Woningbezitters hebben het vermoeden dat het hoogtepunt van de woningmarkt is bereikt, om van het hoge prijsniveau te profiteren verkopen ze nu nog hun woning.

Nieuwbouwproductie als aanjager marktdynamiek

De nieuwbouwproductie is in een deel van de Noord-Hollandse gemeenten fors opgevoerd, zo bestaat in Amsterdam, Zaanstad en Hoorn het woningaanbod voor ruim een kwart uit nieuwe woningen. Dit extra aanbod zal in de tweede helft van het jaar de verkoopcijfers gaan aanjagen.

Omslagpunt op de Noord-Hollandse woningmarkt
artikel loopt door onder deze advertentie
To Top
*/ ?>