Westfriesland

Ondernemers Gedempte Turfhaven kopen gezamenlijk AED

HOORN – Sinds kort hangt er een AED in De Tuynkamer aan de Gedempte Turfhaven in Hoorn. Samen met andere ondernemers en winkeliers hebben zij de AED aangeschaft. “Misschien is het een idee voor meer ondernemers in de binnenstad om dit gezamenlijk op te pakken,” reageert Marco Wohlken namens De Tuynkamer tegen het NHD.

De AED is achter de bar te vinden. “Een AED is zo belangrijk omdat je snel tot actie kunt overgaan. De eerste minuten zijn van levensbelang. Zo is onze buurt weer een stukje veiliger! Sharing = Caring”

Natuurlijk hoort na de aanschaf ook een training. Wohlken meldt aan de krant dat de deelnemers in het project binnenkort op cursus gaan, om de basisbeginselen van reanimatie en alle details van deze defibrillator onder de knie te krijgen. De kosten per ondernemer zijn circa 20 euro per jaar voor de aanschaf en vier jaar onderhoud en service.

Ondernemers

De AED is mede mogelijk gemaakt door De Worsterij, Bij Kaar, Coenstad, SNS bank Hoorn, Botman Sound&Vision, Beauty Concept, Marina’s Haarstudio, Elton Herenmode, Egbert Broers (sigarenboer), Viswinkel Hoogland, Team Kappers, POUR VOUS/Dio Conijn, Bakkerij Smit, Kaashuis Hoorn, Topics Fashion, Bagels&Beans, Peter Schoen&sleutelspecialist en Basic Label. Winkelt wellicht toch weer een stuk veiliger.

To Top