Westfriesland

Raad aan zet in hoogte en startmoment innen toeristenbelasting Hoorn

HOORN – De Hoornse Raad heeft in de gemeenteraadsvergadering van dinsdagavond 7 mei een groot deel van de agenda ingeruimd voor de discussie over de invoering van de toeristenbelasting.

De raad heeft op 6 november 2018 een amendement aangenomen over dat Hoorn een verblijfsbelasting gaat invoeren. Het uitgangspunt is dat de tijdelijke gebruiker (toerist) meebetaalt aan de kosten die de gemeente maakt. In de verordening wordt als startdatum van de heffing 1 juni 2019 genoemd.

Verdeeldheid

In de commissievergadering is al uitgebreid gesproken over dit agendapunt. Hieruit blijkt dat er verdeeldheid is over de hoogte, moment van invoering en het gebruik van de opgehaalde belasting. Zo wil de Fractie DRP vooraf duidelijkheid het doel van de opbrengsten te specificeren en fractie VOCHoorn vraagt de wethouder ook naar garanties dat het geld ook daadwerkelijk aan toerisme wordt besteed.

Kiest de gemeente voor het maximale tarief dan zou de verwachtte opbrengst (pfd) aan toeristen belasting via nachttoeristenbelastingen (€2,50) hotels en B&B, mobielnachtverblijf (€1,50) voor Campers en watertoeristenbelasting (€2,00) in totaal jaarlijks op € 495.000 uitkomen.

Raad

De raadsvergadering start om 20.00 is de raadszaal van het stadhuis in Hoorn. Deze vergadering is ook via livestream te volgen via OnsWestfriesland.nl/raadhoorn.

Raad aan zet in hoogte en startmoment innen toeristenbelasting Hoorn
To Top
*/ ?>