Westfriesland

Regio wil meer tulpentoeristen aantrekken

REGIO – Molens, kaas en vooral ook tulpen staan synoniem voor Nederland. Binnen Holland boven Amsterdam de tulpenkwekers samen goed zijn voor de jaarlijkse productie van 2 miljard tulpen. Op woensdag 13 februari was de officiele kick-off van de Holland boven Amsterdam-campagne in de tulpenkas van teler Siem Munster.

De uitgestrekte tulpenvelden trekken grote aantallen toeristen per jaar uit de hele wereld en er is ruimte voor meer bezoekers. Door een nieuw samenwerkings-verband is de campagne ‘Tulpen boven Amsterdam’ tot stand gekomen, met als doel vrijwel iedere toerist naar de kop van Noord-Holland te lokken.

De echte tulpenbeleving

In de kop van Noord-Holland bevindt zich het grootste aaneengesloten bollengebied wereldwijd. Daarmee heeft de regio een voorname positie in de internationale handel in bloembollen. Zo’n 65 procent van de productie vindt plaats in Nederland, waarvan ongeveer de helft in de Kop van Noord-Holland. Met een totale oppervlakte van 12.000 hectare tulpenvelden is de regio Holland boven Amsterdam leading op het gebied van de tulpenteelt. Toeristen uit binnen -en buitenland komen naar de regio om de uitgestrekte tulpenvelden te bewonderen.

Campagne ‘Tulpen boven Amsterdam’

De campagne is een initiatief van 9 toonaangevende locaties en evenementen, die de krachten gebundeld hebben om bezoekers in het voorjaar (maart/april t/m mei) een bloem- en kleurrijk en vooral zeer gevarieerd voorjaarsprogramma aan te bieden voor regionale, nationale en internationale toeristen.

In de afgelopen jaren is er een sterk stijgende belangstelling voor het Holland boven Amsterdam-gebied, Dagje Uit naar de tulpen boven Amsterdam stond in 2018 met stip op 1 van meest bezochte webpagina’s van Holland boven Amsterdam. Een trend hierbij is dat toeristen zelf een ‘TulpenTrip’ samenstellen en dit sluit goed aan bij de mogelijkheden die de initiatiefnemers bieden. Zo kunnen bezoekers vliegen boven de tulpenvelden of meedoen aan een tulpen 10-daagse.

Nieuw samenwerkingsverband

Bij de campagne ‘Tulpen boven Amsterdam’ zijn Bloemendagen Anna Paulowna, Hortus Bulborum Limmen, Bloeiend Zijpe Schagen, Kleurrijk Julianadorp, Land van Fluwel Sint Maartenszee, Poldertuin Anna Paulowna, Tulpenexcursie Slootdorp, Lentetuin Breezand, Floratuin Julianadorp en Holland boven Amsterdam betrokken.

 

Regio wil meer tulpentoeristen aantrekken
To Top