Westfriesland

Veel politieke partijen aanwezig bij Ondernemersdebat Westfriesland

HOORN – Bijna alle lijsttrekkers van de politieke partijen die meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen komen 5 maart naar het Ondernemersdebat in Westfriesland. Dit debat vindt plaats op Sg Newton in Hoorn en wordt georganiseerd door Westfriese Bedrijvengroep, Ondernemend West-Friesland, Ondernemers Club Westfriesland en het Pact van Westfriesland. Dit is het samenwerkingsverband van de zeven gemeenten in de regio.

Lijsttrekkers

De lijsttrekkers van VVD, PvdA, CDA, ChristenUnie, Ouderenpartij NH, D66, GroenLinks, Denk, NIDA, Code Oranje en Partij voor de Dieren praten met debatleider Robert-Jan Knook (ANP/BNR) over vier onderwerpen die in de regio Westfriesland actueel zijn.

Stellingen

De stellingen gaan over de arbeidsmarkt, de woningbouw, het toerisme en de bereikbaarheid van de regio.

  • Woningbouw: We moeten binnen steden in Westfriesland de lucht in om aan de vraag naar betaalbare woningen te kunnen voldoen
  • Arbeidsmarkt: Binnen drie jaar moet er een nieuwe hbo in Westfriesland zijn
  • Bereikbaarheid: De Noord-Zuidlijn moet worden doorgetrokken naar Hoorn
  • Toerisme: De provincie moet meer geld vrijmaken om toerisme vanuit Amsterdam te spreiden naar Westfriesland

Ondernemers

Ook ondernemers schuiven aan om de verschillende thema’s toe te lichten. Bij het onderwerp arbeidsmarkt staat Rien van Tilburg van het Clusius College aan tafel. Voor woningbouw is Peter Langenberg van Zeeman Vastgoed uitgenodigd en voor bereikbaarheid Rico van Aggele van Peter Appel. Museumdirecteur Ad Geerdink en Rob Baltus van Koninklijke Horeca Nederland komen bij het onderwerp toerisme nog aan het woord, net als Rob van Loon van Events Holland.

organisatoren ondernemersdebat

Aanmelden

Het Ondernemersdebat is dinsdag 5 maart 2019 bij SG Newton, Dampten 22, in Hoorn. Het begint om 19:30 uur en wordt afgesloten met een netwerkborrel. Aanmelden kan via www.Ondernemersdebat2019.nl

Veel politieke partijen aanwezig bij Ondernemersdebat Westfriesland
To Top