Westfriesland

Wordt Fa. Slagter uit Andijk Agrarisch Ondernemer 2019?

ANDIJK – Agrarisch Ondernemer van het jaar is de meest prestigieuze ondernemersprijs in de agrarische sector. Boerderij, Groenten&Fruit en Pluimveehouderij gaan dit jaar, samen met partners ABN AMRO, ForFamers, NVM en Hardeman Veenendaal voor de 24ste keer op zoek naar de beste agrarisch ondernemer.

De verkiezing staat open voor deelnemers uit alle agrarische sectoren. Naast continuïteit, financiën en productievolume van het bedrijf kijkt de jury ook naar de ondernemer zelf. De toekomstvisie van de ondernemer, de geestdrift, het innoverend vermogen en integriteit zijn minstens zo belangrijk. Boven al heeft de agrarisch ondernemer van het jaar plezier in zijn vak. kortom, ondernemen is meer dan alleen op de kosten letten en zoveel mogelijk produceren.

Slagter uit Andijk

Namens onze regio is de Fa. Slagter uit Andijk genomineerd als één van de vijf kanshebbers op de titel. De familie Slagter is actief in de vollegrondsgroenteteelt in Andijk. Daar telen ze  bloemkool op 140 hectare en doen zelf de verkoop. “We werken met oog voor de klant en de omgeving.”

De drie oudere broers (Bas (60), Nico (56) en Ton (53)) dragen het bedrijf nu over aan de jongere Slagters (Pé (28), Kees (26), Ruud (22) en Paul (20)). Daarnaast heeft het bedrijf 3 vaste medewerkers en 20 flexwerkers,

Stemmen kan via deze link

Procedure

De inzendingen worden, na een voorselectie, beoordeeld door de deskundige jury. De jury maakt een nadere selectie. Bij deze bedrijven wordt een bedrijfsvideo gemaakt. Uiteindelijk zijn nog vijf bedrijven in de race – de genomineerden – waar de jury een bedrijfsbezoek brengt. Uit deze genomineerden wordt de Agrarisch Ondernemer van het Jaar gekozen. Deze ontvangt een geldbedrag van 12.500 euro. Bezoekers van deze site kunnen stemmen op hun favoriet. De ondernemer met de meeste stemmen ontvangt de publieksprijs, een bedrag van 2.500 euro.

Wordt Fa. Slagter uit Andijk Agrarisch Ondernemer 2019?
To Top