Westfriesland

Hoe ervaren scholieren het ondernemerschap?

martinuscollege_activityquiltHOORN/GROOTEBROEK – Afgelopen zaterdag waren Rosalie, Jada en Donna in de studio van Westfriesland in Bedrijf bij Radio Hoorn. Ze hadden dit interview gewonnen bij de ondernemerswedstrijd van het Martinuscollege in Grootebroek. Met hun product ‘Activity Quilt’ behaalden zij de tweede plaats. Hoe hebben zij als VWO leerlingen dit inkijkje in het ondernemerschap ervaren?

Onderdeel van het vak M&O was het maken van een ondernemersplan. “Wij moesten een bedrijf of product verzinnen en daarvoor een bedrijfsplan voor maken,” aldus Jada.  Samen met de begeleiding door Sylvia Bakker van Prodico leerden zij hoe te denken in product, promotie en financiering.

Rosalie: “De inspiratie voor de Activity Quilt was de oma van een vriendin van mij, die had zelf zo’n kleedje. Maar toen we gingen zoeken konden wij het eigenlijk nergens vinden.” Het kleed is speciaal voor mensen met dementie en parkinson. Beide ziekte waar veel ouderen mee te maken hebben, dus een product waar een markt voor moet zijn.

Ondernemer die ons verder helpt

De meiden hebben het vak bijna afgerond, het verslag is klaar en ingeleverd. Maar hoe nu verder. Rosalie: “We zoeken naar een ondernemer die ons verder wil helpen met dit plan.” Wie weet dat krijgt het met de hulp van een ondernemer alsnog een vervolg. Reageren kan via redactie@westfrieslandinbedrijf.nl. Wij zorgen dan dat de reacties bij de meiden terecht komt.

Ondernemen leuk?

Over het ondernemen zelf denken de drie meiden nog verdeeld. Hard werken, geen zekerheid maar ook vrijheid en zelf je tijd indelen worden genoemd. Luister hieronder naar het hele interview en meer reactie op het ondernemerschap en hun productidee.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/207354447″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

 

To Top